FORMULA 1

"Επέζησε" ο κινητήρας του Vettel

Ferrari driver Kimi Raikkonen struggles to control his car after colliding with teammate Sebastian Vettel of Germany at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Ferrari driver Kimi Raikkonen struggles to control his car after colliding with teammate Sebastian Vettel of Germany at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP PHOTO

Η Ferrari διαπίστωσε πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονικά την υβριδική μηχανή που ο Γερμανός είχε στη Σιγκαπούρη.

Μπορεί η SF70H του Sebastian Vettel να καταστράφηκε στο χάος του πρώτου γύρου του Grand Prix Σιγκαπούρης, παρέα με πολλές από τις ελπίδες του να κατακτήσει τον φετινό παγκόσμιο τίτλο στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ωστόσο οι Ιταλοί κατάφεραν κάτι να «σώσουν» από το ναυάγιο στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής.

Αυτό ήταν η υβριδική μηχανή στο μονοθέσιο του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή που παρά τη σύγκρουση με τους Kimi Raikkonen και Max Verstappen λίγο αφότου έσβησαν τα κόκκινα φώτα στη Μαρίνα Μπέι και εν συνεχεία την επαφή του κόκκινου μονοθεσίου με τον τοίχο, δεν υπέστη ζημιές.

Αυτό ήταν το πέρασμα του ενδελεχούς ελέγχου που έγινε στη βάση της ιταλικής ομάδας, στο Μαρανέλο. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά κατά το δοκούν στους εναπομείναντες έξι γύρους που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η συγκεκριμένη είναι η 3η υβριδική μηχανή του Vettel, που όπως και ο teammate του, έχουν χρησιμοποιήσει από τρεις κινητήρες εσωτερικής καύσης, MGU-K, MGU-H, ES και CE αλλά από τέσσερις υπέρ-τροφοδότες.

Υπενθυμίζουμε πως το όριο στη χρήση κάθε μέρους της υβριδικής μηχανής για το 2017 είναι στα τέσσερα. Άρα κάθε νέο turbo που θα φέρει ποινή 10 θέσεων στο grid για τους οδηγούς της Scuderia, πράγμα που λογικά θα συμβεί στον επόμενο αγώνα, το Grand Prix Μαλαισίας.

AP Photo/Yong Teck Lim

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ