FORMULA 1

Επέστρεψε στις νίκες ο Χάμιλτον

MONTREAL, QC - JUNE 07:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 7, 2015 in Montreal, Canada.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
MONTREAL, QC - JUNE 07: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 7, 2015 in Montreal, Canada. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του GP του Καναδά, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να έρχεται δεύτερος στο τρίτο 1-2 της Mercedes. Τρίτος, ο Βάλτερι Μπότας.

Όσα… tokens και να χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι για να βελτιώσουν την απόδοση των κινητήριων μονάδων τους, δύσκολα θα μπορέσουν να σταματήσουν την κυριαρχία της Mercedes.

Στον Καναδά τα “ασημένια βέλη” ήταν άλλη κλάση φτάνοντας σε ένα επιβλητικό 1-2 -το 3ο φέτος σε σύνολο επτά αγώνων- με τον Lewis Hamilton να επιστρέφει στις νίκες έπειτα από δύο σερί επιτυχίες του ομόσταβλό του, Nico Rosberg.

O Βρετανός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την pole position οδηγώντας τον αγώνα από την εκκίνηση ως την πτώση της καρό σημαίας και χωρίς να αισθανθεί πίεση από τον Rosberg που από τον 40ο γύρο και για αρκετό διάστημα είχε πλησιάσει στο 1-1,5” τον Βρετανό. Σε κανένα σημείο πάντως δεν έφτασε τόσο κοντά ώστε να τον αισθανθεί ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για την ιστορία, αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Hamilton στο σιρκουί Gilles Villeneuve και συνολικά η 37η στην καριέρα του. Για την Mercedes ήταν η έκτη νίκη της σε σύνολο επτά αγώνων.

Το γεγονός ότι ο τρίτος του βάθρου τερμάτισε 40,6” πίσω και ότι έριξαν γύρο μέχρι και τον έβδομο της κατάταξης αποδεικνύει την ισοπεδωτική εμφάνιση των πιλότων της Mercedes…

O “best of the rest” Valtteri Bottas έφερε το μονοθέσιο της Williams στην τρίτη θέση τερματίζοντας 40,6” πίσω από τον Hamilton. Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Kimi Raikkonen στον 28ο γύρο, όταν βγαίνοντας από τα pits με φρέσκα ελαστικά, έχασε το πίσω μέρος της Ferrari στην έξοδο μιας στροφής προσφέροντας ένα εντυπωσιακό highlight…

O “iceman” τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση, 45,6” πίσω από την κορυφή. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel που έκανε εξαιρετικό αγώνα εκκινώντας από την 18η θέση. Τα χρειάστηκε πάντως σε δύο περιπτώσεις, η μια νωρίς νωρίς στον αγώνα όταν “έγλυψε” τον τοίχο και η δεύτερη στον 45ο γύρο όταν σε απόπειρα να περάσει τον Hulkenberg, τα μονοθέσιά τους είχαν επαφή.

Το περιστατικό εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες που αποφάνθηκαν ότι δεν χρειάζεται να τιμωρήσουν κάποιον. το αυτό ισχύει και για τον Felipe Massa που έχοντας ξεκινήσει από την 15η θέση κατάφερε να πλασαριστεί στην έκτη.

Ο Pastor Maldonado έφερε τη Lotus στην έβδομη θέση, ενώ όγδοος ήταν ο Nico Hulkenberg. Ο Daniil Kvyat με τη Red Bull κατετάγη ένατος, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Romain Grosjean ο οποίος έκανε ένα αστείο λάθος κλείνοντας τον Stevens την ώρα που του έριχνε γύρο.

Ο πιλότος της Manor είχε κάνει στην άκρη, αλλά ο Γάλλος χώθηκε μπροστά του με αποτέλεσμα να έχουν επαφή. “Είναι τόσο ανόητος. Τι ήθελε να κάνω, να βγω εκτός πίστας;”, έλεγε εκνευρισμένος ο Stevens μέσω ασυρμάτου.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και τελικά τιμώρησαν με ποινή 5” τον πιλότο της Lotus, η οποία θα προστεθεί στον τελικό του χρόνο χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τη θέση του.

Άλλη μια τραγική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η McLaren, με τους Fernando Alonso - Jenson Button να εγκαταλείπουν λόγω μηχανικών προβλημάτων. Την αρχή έκανε ο Ισπανός στον 48ο (τρίτη σερί εγκατάλειψη και τέταρτη συνολικά φέτος) για να πάρει τη σκυτάλη δέκα γύρους αργότερα ο Βρετανός…Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 21 του μηνός με τον αγώνα της Αυστρίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver

FIRST DRIVE: Toyota Auris 2015

ΔΟΚΙΜAZOYME: Suzuki Swift 1.3 DDiS Diesel

BMW X1: Με κίνηση στους εμπρός τροχούς!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ