FORMULA 1

Ενθουσιασμένος ο Hamilton

Ενθουσιασμένος ο Hamilton
STEVE ETHERINGTON FOR MERCEDES-BENZ GRAND PRIX LTD.

Ο οδηγός της Mercedes AMG, Lewis Hamilton, πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη pole position φέτος. Ήταν η έκτη συνεχόμενη αν συνυπολογίσουμε το φινάλε της περυσινής σεζόν.

Η αντεπίθεση του Lewis Hamilton στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Κίνας, τον έφερε πάλι στην pole position. Ήταν η έκτη συνεχόμενη αν συνυπολογίσουμε το φινάλε της περυσινής σεζόν, η έκτη του στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης, η δεύτερη για ισάριθμους αγώνες φέτος και συνολικά η 63η της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μία pole για την οποία «ίδρωσε».

«Ξέραμε πως οι διαφορές θα μπορούσαν να είναι μικρές. Ξέραμε πως χρειαζόμασταν τον τέλειο γύρο. Σήμερα είχαμε πραγματική πρόκληση μπροστά μας και χαίρομαι πολύ που έχουμε κόντρα με τη Ferrari. Αυτό είναι το νόημα των αγώνων. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ την ομάδα μου», είπε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Για τη Mercedes αυτή ήταν η 75η pole position σε 150 αγώνες – ένα ποσοστό πραγματικά εντυπωσιακό. Θα μπορέσει όμως ο Hamilton να τη μετατρέψει στην πρώτη φετινή νίκη των ασημί βελών; Ειδικά με τον καιρό να αναμένεται κακός αύριο;

"Αύριο περιμένουμε να είναι βρεγμένη η πίστα στην εκκίνηση. Αν αυτό ισχύσει, θα μπορούσε να είναι μία από τις συναρπαστικότερες ημέρες που είχαμε εδώ και πολύ καιρό. Θα είναι κάτι καινούριο για μένα καθώς δεν έχω οδηγήσει καθόλου τα νέα ελαστικά για βρόχινες συνθήκες. Η Ferrari έχει πολύ δυνατό μονοθέσιο σε συνθήκες αγώνα και σίγουρα οι διαφορά μεταξύ μας θα είναι πολύ μικρή", είπε ο 32χρονος.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ