FORMULA 1

Ένας 17χρονος στη McLaren

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. 
Tuesday 18 April 2017.
World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images
ref: Digital Image _X4I2024
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Tuesday 18 April 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I2024 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η ιστορική ομάδα, McLaren, επέλεξε τον ταλαντούχο Lando Norris για το ρόλο του εφεδρικού οδηγού και επίσημου δοκιμαστή.

Σε ένα νέο, μεγάλο ταλέντο επενδύει έμπρακτα η McLaren F1 Team αφού προβίβασε τον junior οδηγό της, Lando Norris, σε ρόλο επίσημου δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού!

Ρόλος που έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως προκάτοχός του, ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2009, Jenson Button! Και επιπρόσθετα, πως ο έμπειρος Βρετανός χρειάστηκε φέτος να τρέξει και σε Grand Prix, αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso στον αγώνα του Μονακό.

Ο 17χρονος από το Μπρίστολ πήρε πέρυσι στο Βραβείο του Καλύτερου Νέου Οδηγού στα McLaren Autosport BRDC Awards και φέτος είχε μία γεμάτη σεζόν όπου κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωπαϊκή Formula 3 ( με 9 νίκες, 8 pole position και 20 παρουσίες στο βάθρο) αλλά έκανε και δοκιμές με τη McLaren F1, τον περασμένο Αύγουστο στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ!

Hungaroring, Budapest, Hungary.
Wednesday 2 August 2017.
Lando Norris, McLaren.
World Copyright: Zak Mauger/LAT Images
ref: Digital Image _54I8852
Hungaroring, Budapest, Hungary. Wednesday 2 August 2017. Lando Norris, McLaren. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _54I8852 ZAK MAUGER

"Οι τελευταίοι 12 μήνες αποτέλεσαν ένα απίστευτο ταξίδι για εμένα. Απόλαυσα κάθε λεπτό και αυτή η ανακοίνωση αποτελεί το ιδανικό φινάλε στη σεζόν για εμένα. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα, αρχής γενομένης από τις δοκιμές ελαστικών που θα γίνουν στο Ιντερλάγκος. Έχουμε δύο σπουδαίους οδηγούς, τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στην προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει στην κορυφή", είπε ο Norris.

Παράλληλα με τις υποχρεώσεις του ως δοκιμαστής και τρίτος οδηγός, θα συνεχίσει την "εξέλιξή" του συμμετέχοντας σε έναν άλλο θεσμό. Αυτός θα είναι είτε η Formula 2 που διεξάγεται παράλληλα με τα Grand Prix της F1, είτε η Super Formula, μονοπάτι που ακολούθησε και ο νυν επίσημος οδηγός της ομάδας, Stoffel Vandoorne, όταν ήταν ακόμα Νο3 σε αυτή.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είπε για τον Norris: "Ο Lando έρχεται με υψηλά επίπεδα ταλέντου, φιλοδοξίας και ικανότητας. Είναι δική μας δουλειά πλέον να τον βοηθήσουμε να εξελιχθεί και να τον βοηθήσουμε να εστιάσει εκεί που πρέπει. Θα έχει πολλές ευκαιρίες για να παρατηρεί, να μαθαίνει αλλά και να συμμετέχει μέσα στο 2018. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως θα είναι πλήρως προετοιμασμένος να αντικαταστήσει αν χρειαστεί έναν εκ των Fernando ή Stoffel".

Photo credits: mclarenmediacentre.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ