FORMULA 1

"Ελεύθεροι" να συναγωνιστούν Ρόσμπεργκ & Χάμιλτον

"Ελεύθεροι" να συναγωνιστούν Ρόσμπεργκ & Χάμιλτον

Η Mercedes κάλεσε τους δύο οδηγούς της για να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις στο βελγικό Grand Prix. Τόσο ο Χάμιλτον, όσο και ο Ρόσμπεργκ εξέδωσαν ανακοινώσεις.

Τέσσερις άνθρωποι και τρεις ανακοινώσεις... Στο αρχηγείο της Mercedes στο Μπράκλεϊ βρέθηκαν ο Νίκο Ρόσμπεργκ και ο Λιούις Χάμιλτον για μια έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής της ομάδας, τον Τότο Βολφ και τον Πάντι Λο. Το θέμα συζήτησης ήταν φυσικά το βελγικό Grand Prix, η κίνηση του Ρόσμπεργκ να μην αποφύγει τον Χάμιλτον και ο... πανικός που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα που διεκδικεί το νταμπλ σε οδηγούς και κατασκευαστές φέτος υπενθύμισε στους δύο οδηγούς πως έχουν το ελεύθερο να αγωνιστούν μεταξύ τους, τονίζοντας τον "χρυσό" κανόνα: Δεν επιτρέπονται οι επαφές.

Μέσω ανακοίνωσης η Mercedes ενημέρωσε πως ο Ρόσμπεργκ έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του και η ομάδα πήρε πειθαρχικά μέτρα. " Έγινε σαφές πως αν επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν, η ομάδα δεν θα το ανεχθεί. Ο Νίκο και ο Λιούις είναι οι οδηγοί μας και πιστεύουμε σε αυτούς".

Οι δύο οδηγοί είχαν επαφή στον 2ο γύρο στο Σπα. Ο Χάμιλτον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη συνέχεια του αγώνα, ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον νικητή Ντάνιελ Ρικιάρντο.

"Σφάλμα κρίσης" χαρακτήρισε το συμβάν ο Ρόσμπεργκ. "Ζητώ συγγνώμη από τον Λιούις και την ομάδα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από τους θεατές γιατί στερήθηκαν μια "μάχη" για την πρωτοπορία στο Βέλγιο".

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον έγραψε στην ιστοσελίδα του: " Ο Νίκο και εγώ δεχόμαστε πως κάναμε λάθη και δεν θα ήταν σωστό να δείξουμε με το δάχτυλο ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον. Αυτό που έχει σημασία είναι πως θα μεγαλώσουμε ως ομάδα από τέτοιου είδους καταστάσεις. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί και σαν ομάδα θα ξεπροβάλλουμε μαζί".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ