FORMULA 1

Έλαμψε ο 17χρονος Φερστάπεν στο Μονακό

Έλαμψε ο 17χρονος Φερστάπεν στο Μονακό

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του Grand Prix στο Μονακό. Δεύτερος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Toro Rosso στην πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου.

Εκπλήξεις επιφύλασσε το πρώτο 90λεπτο ελεύθερων δοκιμών της Πέμπτης στο Πριγκιπάτο, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας με 1:18.750, αλλά την παράσταση να κλέβει ο teenager Max Verstappen με την Toro Rosso, που δεν έχει προηγούμενες εμπειρίες από τη στενή διαδρομή του Monaco.

Τρίτος ήταν ο Dani Ricciardo με την Red Bull, που άφησε πίσω του τον μέχρι πέρσι ομόσταβλό του, Sebastian Vettel. Την πολύ καλή εμφάνιση της Toro Rosso στο session ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz Jr με την πέμπτη θέση που πήρε. Ο Pastor Maldonado έφερε την Lotus στην έκτη θέση, με τον Daniil Kvyat να κλείνει τη διαδικασία έβδομος.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Κimi Raikkonen, Nico Rosberg (είχε επαφή με τις μπαριέρες χωρίς ωστόσο δυσάρεστες συνέπειες για τον ίδιο και το μονοθέσιό του) και Felipe Massa.

Ακολούθησε το δίδυμο της McLaren, με τον Fernando Alonso να σημειώνει τον 11ο χρόνο όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Hamilton και τον Button να ακολουθεί στη 12η θέση, με τέσσερα δέκατα διαφορά από τον Ισπανό ομόσταβλό του.

Nα σημειωθεί πως ο Romain Grosjean, ο οποίος βρέθηκε στη 13η θέση, θα δεχθεί ποινή αφαίρεσης πέντε θέσεων στο γκριντ εκκίνησης καθώς οι τεχνικοί της Lotus προχώρησαν σε αντικατάσταση κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιό του.

Οι χρόνοι κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα λόγω του ότι η άσφαλτος (φρεσκοστρωμένη στο 80% της διαδρομής) κράτησε υγρασία από την βροχή που έπεσε το προηγούμενο βράδυ.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους πιλότους να χρησιμοποιούν για τους πρώτους αναγνωριστικούς τους γύρους intermediates (λάστιχα για ενδιάμεσες συνθήκες) ώστε να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα επίπεδα πρόσφυσης. Στη συνέχεια, βέβαια, έβαλαν slicks με τα οποία σημείωσαν και τους καλύτερους χρόνους τους.

Έλαμψε ο 17χρονος Φερστάπεν στο Μονακό

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Οι προκλήσεις του πριγκιπάτου

Για άλλα 3 χρόνια ο Hamilton στη Mercedes

Monaco GP Preview (videos)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ