FORMULA 1

Εξυμνεί τον "διάδοχό" του ο Raikkonen

TEST F1/2017 - T4 - BUDAPEST (UNGHERIA) 01 - 02/08/17 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
TEST F1/2017 - T4 - BUDAPEST (UNGHERIA) 01 - 02/08/17 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Kimi Raikkonen, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προστατευόμενο της Scuderia, Charles Leclerc.

Μπορεί όλα να δείχνουν πως η Ferrari θα προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων και των δύο οδηγών της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 του 2018, όμως ήδη προετοιμάζει το έδαφος ενόψει 2019.

Κι αυτό διότι ενώ αναμένουμε οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen να παραμείνουν στα κόκπιτ της Scuderia, η πρόσφατη συμφωνία με τη Sauber θα επιτρέψει και στα ανερχόμενα αστέρια της ιταλικής ομάδας να «ψηθούν» στην κορυφαία κατηγορία.

Αυτοί είναι ο Antonio Giovinazzi και ο Charles Leclerc που έρχεται με… φόρα. O Μονεγάσκος που προηγείται στη βαθμολογία της Formula 2, έλαβε μέρος στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ, λίγο μετά το ουγγρικό Grand Prix.

Ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη ημέρα δοκιμών, με την επίδοσή του να είναι έξι δέκατα πιο αργή από εκείνη που τοποθέτησε στην κορυφή την επόμενη ημέρα τον Vettel, παρότι είχε πιο σκληρή γόμα.

TEST GRAN BRETAGNA F1/2016 - SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) - CHARLES LECLERC
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
TEST GRAN BRETAGNA F1/2016 - SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) - CHARLES LECLERC © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Είναι δεδομένο πως ο 19χρονος αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Ferrari, ίσως η πρώτη φορά που πραγματικά η ιταλική ομάδα πιστεύει σε έναν οδηγό από την ακαδημία της, μετά τον αείμνηστο Jules Bianchi. Και στο ταλέντο του Leclerc πιστεύει ακόμα και ο Raikkonen, που παρότι όπως πάντα λιγομίλητος, έδειξε πως του έκανε εντύπωση ο νεαρός.

« Είναι καλό που είναι χαρούμενος και που έχει ολόκληρη την ομάδα να τον βοηθάει. Είναι δύσκολο ξαφνικά να πρέπει να οδηγήσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει. Όμως ο χρόνος είναι με το πλευρό του, έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο και σίγουρα στο μέλλον θα κάνει πολλά πράγματα», είπε ο Iceman για τον Leclerk.


TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ