FORMULA 1

Έξαλλος με Perez o Kvyat

Έξαλλος με Perez o Kvyat
GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ο Ρώσος πιλότος, Daniil Kvyat, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Sergio Perez μετά τη σύγκρουσή τους στο Grand Prix του Μονακό.

Επτά γύρους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας του Grand Prix του Μονακό, υπήρξε ένα συμβάν που συζητήθηκε έντονα και απασχόλησε τους αγωνοδίκες. Αναφερόμαστε φυσικά για τη σύγκρουση του Sergio Perez με τον Daniil Kvyat, που είχε ως αποτέλεσμα την ποινή στον οδηγό της Force India και την εγκατάλειψη του οδηγού της Scuderia Toro Rosso.

Προφανώς ο Kvyat ήταν έξαλλος μετά το συμβάν, καθώς η κίνηση του Μεξικανού στη στροφή Ρασκάς μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον… αισιόδοξη. Όμως στέρησε από τον 23χρονο πολύτιμους βαθμούς, με αποτέλεσμα να μη μασήσει τα λόγια του.

"Είχα ένα καλό αγώνα, ήμουν ήρεμος, ήμουν στις βαθμολογούμενες θέσεις αλλά πάντα υπάρχει ένας τύπος που θα σου γαμ**** τη μέρα. Για μένα αυτός ήταν ο Perez! ‘Ήξερα πως θα δοκιμάσει να περάσει, είχα δει τι είχε κάνει στον Vandoorne και σκεφτόμουν ‘αυτός ο τύπος είναι πραγματικά απελπισμένος’.

Έξαλλος με Perez o Kvyat
GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Κάλυπτα, λοιπόν, τη γραμμή μου όταν βούτηξε από μακριά. Δεν τον είδα καν να έρχεται. Ένιωσα το χτύπημα και ο αγώνας μου τελείωσε εκεί. Είμαι πολύ απογοητευμένος. Αυτό που δοκίμασε δεν γίνεται ούτε στο PlayStation. Δεν είναι οδήγηση αυτή", είπε ο Ρώσος στη μεικτή ζώνη του πριγκιπάτου.

Ξεκάθαρη θέση για το συμβάν είχε και ο διευθυντής της STR, Franz Tost, που μίλησε στο motorsport.com: "Ήταν λάθος του Checo (σ.σ. το παρατσούκλι του Perez). Δεν βουτάς έτσι στην εσωτερική. Αν δείτε τα μονοθέσια, σε αυτό του Dany έχει διαλυθεί το μεσαίο κομμάτι του sidepod ενώ ο Perez χτύπησε με τον εμπρός αριστερό τροχό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ήταν λάθος του Checo. Δεν κάνεις τέτοια πράγματα. Μέχρι εκείνο το συμβάν ήταν αμφότεροι στους βαθμούς και τώρα αμφότεροι έφυγαν με άδεια χέρια".

Οι αγωνοδίκες επέβαλλαν χρονική ποινή στον Perez, που δεν άλλαξε τη θέση του στην κατάταξη (13ος).

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ