FORMULA 1

Δύο νέοι παίκτες για F1

Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM10 at the start of the race.
Bahrain Grand Prix, Sunday 17th April 2017. Sakhir, Bahrain.
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM10 at the start of the race. Bahrain Grand Prix, Sunday 17th April 2017. Sakhir, Bahrain. SAHARA FORCE INDIA

Οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2021 έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των Ilmor και Cosworth

Μπορεί η Ferrari να απειλεί με αποχώρηση από τη Formula 1 αν οι τεχνικοί κανονισμοί του 2021 δεν εναρμονιστούν περισσότερο με τα θέλω της, μπορεί οι Mercedes και Renault να παρουσιάζονται από επιφυλακτικές ως προβληματισμένες, όμως όσα ετοιμάζει η Liberty Media δείχνουν πως μπορούν να προσελκύσουν νέους "παίκτες" στο σπορ.

Άλλωστε οι προτεινόμενες αλλαγές γίνονται με γνώμονα να μειωθούν τα κόστη και η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γίνει πιο ελκυστική για εταιρείας που είναι εκτός χορού. Εκτός από την Aston Martin που έχει επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της και εξετάζει την εμπλοκή της στη Formula 1, άλλες δύο εταιρείες φέρονται πολύ κοντά στο να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η μία είναι Cosworth που καιρό τώρα παρουσιάζεται θετική αν και υπό προϋποθέσεις. Όσα είπε σχετικά ο διευθυντής της, Bruce Wood, είναι ενδεικτικά: "Οι τωρινοί κανονισμοί είναι απαγορευτικοί για την εμπλοκή νέου κατασκευαστή. Τόσο από τεχνολογικής πλευράς όσο και βάσει της εμπορικής επένδυσης που απαιτείται για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Όμως η νέα πρόταση κάνει την εμπλοκή εφικτή, τόσο για μία αυτοκινητοβιομηχανία όσο και για έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή".

Στο ίδιο μήκος είναι και η Ilmor, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο εκτελεστικός της διευθυντής, Steve Miller. Θεωρητικά στη λίστα υποψηφίων είναι και το VW Group. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές προτάσεις της Liberty, που θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους κατασκευαστές που ήδη εμπλέκονται στο σπορ αλλά και ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να μπουν σε αυτό.

Photo credits: forceindiaf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ