FORMULA 1

Δοκιμές Βαρκελώνης - 2η μέρα: Στην κορυφή πάλι ο Verstappen!

Δοκιμές Βαρκελώνης - 2η μέρα: Στην κορυφή πάλι ο Verstappen!

Ο... ιπτάμενος Ολλανδός, ο απίστευτος Max Verstappen, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:23.267 και βρέθηκε πάλι στην κορυφή της Καταλονίας!

Αν συνεχίσει έτσι ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της F1 με νίκη σε GP, μάλλον θα πρέπει να πολιτογραφηθεί... Καταλανός! Απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα ο νεαρός 18χρονος Ολλανδός Max Verstappen νιώθει σαν στο σπίτι του στην πίστα του Montmelo στη Βαρκελώνη. Στη δεύτερη και τελευταία μέρα των εντός σεζόν δοκιμών και λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή του νίκη στο Ισπανικό GP, ο Max σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα της Catalunya και βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης.

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Verstappen βρέθηκε σήμερα πίσω από το τιμόνι της RB12 και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο καθώς η Red Bull συνέχισε με τις νέες αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Renault. Ο ταχύτερος χρόνος του Verstappen σημειώθηκε το πρωί με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Ήταν όμως δύο δέκατα πιο αργός σε σχέση με τον εαυτό του στις κατατακτήριες του Σαββάτου, γεγονός που δείχνει πόσο μεγάλο ρόλο μπορούν να παίξουν οι διαφορετικές συνθήκες τόσο στο καιρό όσο και στην πίστα.

Ο Ολλανδός δήλωσε μετά τις δοκιμές: «Πολύ καλά. Το χάρηκα και πάλι σήμερα. Το μονοθέσιο είναι πολύ καλό στην οδήγηση, πολύ απολαυστικό. Έτσι και πάλι σήμερα έκανα πολλά καλά χιλιόμετρα».

Μιλώντας για τη νέα μονάδα ισχύος της Renault είπε: «Νομίζω είναι θετικά. Νομίζω ότι σήμερα θέλαμε μόνο να ελέγξουμε τα νούμερα και την αξιοπιστία και όλα ήταν καλά. Δεν είχαμε κάποια προβλήματα όποτε μπορέσαμε να είμαστε εντός πίστας όλη την ημέρα. Είναι σημαντικό για εμένα να συνηθίσω το μονοθέσιο, οπότε σήμερα νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για εμένα να δοκιμάσω κάποια νέα πράγματα στο τιμόνι και νομίζω ότι όλα δούλεψαν άψογα».

Ο Stoffel Vandoorne έφερε στην δέυτερη θέση της κατάταξης την McLaren. Παρότι ο χρόνος του ήταν με τα «super-soft» ελαστικά βρέθηκε 0,739 του δευτερολέπτου πιο πίσω από τον Verstappen που ήταν με την μαλακή γόμα. Η δοκιμές της McLaren επικεντρώθηκαν στην αεροδυναμική εξέλιξη του μονοθέσιου το πρωί και είναι φυσικά μάλλον περιττό να πιστεύουμε ότι έψαχνε να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο με το πολλά υποσχόμενο οδηγό δοκιμών της που θα προσπαθήσει να βρει μια θέση σε αγώνα από το 2017. Ο Vandoorne κατάφερε να συμπληρώσει 105 γύρους στην πίστα.

Ο πιλότος της Manor Pascal Wehrlein, που την Τρίτη οδήγησε για την κανονική του ομάδα, βρέθηκε στην 3η θέση αλλά με τη Mercedes, καθώς την τελευταία στιγμή αντικατέστησε τον Esteban Ocon, που έκανε δοκιμές με τη Renault την Τρίτη. Σύμφωνα με τη Mercedes, η αιτιολογία της επιλογής του ήταν ότι θα ήθελε να δοκιμάσει το μονοθέσιο με έναν λιγότερο έμπειρο πιλότο από τον Nico Rosberg που ξεκίνησε τις δοκιμές της της 1η μέρα. Αυτό όμως σημαίνει ότι ο Lewis Hamilton δεν θα μπορέσει μάλλον να λάβει μέρος και στις δοκιμές του Silverstone αργότερα μέσα στη χρονιά καθώς σε εκείνες τις δοκιμές θα πρέπει να αφιερώσει δύο μέρες στους νέους οδηγούς. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, διότι και πέρσι δεν κατάφερει να κάνει δοκιμές εντός σεζόν όμως και πάλι κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Wehrlein να πούμε ότι ήταν οκτώ δέκατα πιο πίσω από το χρόνο του Verstappen.

Ο Esteban Gutierrez σημείωσε τον 4ο ταχύτερο χρόνο στη Βαρκελώνη με την Haas. Παρότι χρησιμοποίησε την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, αλλά ο χρόνος του ήταν 1,3 του δευτερολέπτου πιο αργός από αυτόν του Max. Ο Gutierrez χρησιμοποίησε και τη νέα «ultra-soft» γόμα προς το τέλος των δοκιμών αλλά και πάλι δεν βελτίωσε τον χρόνο του (1:24.592), γεγονός που σημαίνει δείχνει ότι η πιο μαλακή γόμα της Pirelli δεν ταιριάζει στις συνθήκες του «Circuit de Catalunya». Το πιθανότερο όμως είναι ότι η νέα αυτή γόμα θα γίνει αρκετά δημοφιλής στο επόμενο Grand Prix στο Monaco, όπου θα κάνει και το ντεμπούτο της.

Ο «junior» της Ferrari, ο Antonio Fuoco τελείωσε την ημέρα όντας 1,4 του δευτερολέπτου πιο πίσω από τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Ο νεαρός Ιταλός βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης. Πιο χαμηλά στην κατάταξη ήταν ο Daniil Kvyat που τερμάτισε 6ος, ενώ το απόγευμα ο Ρώσος σταμάτησε στην στροφή 5 και έτσι διέκοψε για λίγο την διαδικασία. Κατάφερε όμως τελικά να συμπληρώσει 116 γύρους με την Toro Rosso. Ο οδηγός εξέλιξης της Force India Alfonso Celis σημείωσε τον 7ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας με την πολύ μαλακή γόμα (1,7 s μακριά από τον Verstappen).

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Kevin Magnussen για την Renault, αλλά επιβεβαίωσε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ότι δεν πίεζε το μονοθέσιο καθώς η ομάδα δοκίμαζε κάποιες αλλαγές στον κινητήρα. Βρέθηκε 1,8 s κάτω από την κορυφή, αλλά κατάφερε να κάνει 122 γύρους με το νέο κινητήρα της Renault που αποδείχτηκε πολύ αξιόπιστος. Το γεγονός αυτό βεβαίως προβληματίζει λίγο την Renault αν θα πρέπει να παρουσιάσει τη νέα μονάδα ισχύος στο Monaco ή να όπως είχε προγραμματιστεί αργότερα στον Καναδά.

Ο Felipe Massa και ο οδηγός εξέλιξης της Manor Jordan King, έκλεισαν την κατάταξη και ήταν οι μόνοι δύο πιλότοι που δεν συμπλήρωσαν 100 γύρους τη 2η μέρα στην Βαρκελώνη. Ο Massa συνέχισε την εξέλιξη της εμπρός και πίσω πτέρυγας της Williams το πρωί και τερμάτισε 3,9 s πιο πίσω από τον Max. Ο King είχε μία έξοδο το πρωί στην στροφή 7 η οποία οδήγησε στη δεύτερη διακοπή των δοκιμών μέχρι οι υπεύθυνοι να καθαρίσουν την πίστα.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Max Verstappen - Red Bull - 1:23.267 - 118laps

2. Stoffel Vandoorne - McLaren - 1:24.006 - 108 laps

3. Pascal Wehrlein - Mercedes - 1:24.145 - 133 laps

4. Esteban Gutierrez - Haas - 1:24.592 - 105 laps

5. Antonio Fuoco - Ferrari - 1:24.720 - 118 laps

6. Daniil Kvyat - Toro Rosso - 1:24.737 - 116 laps

7. Alfonso Celis - Force India - 1:25.016 - 103 laps

8. Kevin Magnussen - Renault - 1:25.133 - 122 laps

9. Felipe Massa - Williams - 1:27.167 - 94 laps

10. Jordan King - Manor - 1:27.615 - 91 laps

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Τρία εκ. η μοναδική Porsche 911 GT1 Evo για δρόμο!
Ανανέωσε στην Honda o Pedrosa
Η Ducati επέλεξε Dovizioso
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ