FORMULA 1

"Διχασμένος" ο Ζαν Τοντ

"Διχασμένος" ο Ζαν Τοντ

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ υποφέρει γιατί δύο οδηγοί με τους οποίους είναι στενά συνδεδεμένος δίνουν τη δική τους "μάχη" μετά από σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Πριν από λίγο καιρό οι δηλώσεις του για τον Μίχαελ Σουμάχερ μεταφέρθηκαν λάθος, παρασύροντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να γράψουν πως ο Γερμανός " θα ζήσει μελλοντικά μια φυσιολογική ζωή". Στη συνέντευξη του στη Gazzetta dello Sport ο πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ ήταν περισσότερο προσεκτικός στα λόγια του.

Ο Γάλλος μίλησε για τον Σουμάχερ, αλλά κυρίως για το ατύχημα του Ζουλ Μπιανκί. Η FIA διενεργεί έρευνα για το ατύχημα και το σοβαρό τραυματισμό του 25χρονου οδηγού της Marussia στη Σουζούκα. Ο Τοντ έχει στενή σχέση με τον Μπιανκί γιατί είναι μάνατζερ ο γιος του ο Νικολά Τοντ.

" Πρέπει να μοιράσω αυτό το θέμα στα δύο: Στις αρμοδιότητες μου ως πρόεδρος της FIA και τα συναισθήματα μου. Βλέπω τον γιο μου καταρρακωμένο από το γεγονός πως ένας άνθρωπος τον οποίο νιώθει ως αδερφό βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση".

"Δεν πρέπει ποτέ να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο, να μην ηρεμήσουμε ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια. Το έλεγα πριν από το ατύχημα του Ζουλ, το λέω και σήμερα. Οι άνθρωποι έχουν δει εδώ και πολλά χρόνια σοβαρά τυχήματα να συμβαίνουν και ο οδηγός δεν παθαίνει τίποτα. Άρχισαν να σκέφτονται πως είναι φυσιολογικό για ένα αυτοκίνητο να έχει ένα ατύχημα στα 200χλμ/ώρα, να μην τραυματιστεί κανείς. Δεν ήταν φυσιολογικό, ήταν ένα θαύμα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μόνο δουλειά. Δεν υπάρχει 100% ασφάλεια στο σπορ μας".

Αναφορικά με την έρευνα της FIA, ο αγωνιστικός διευθυντής Τσάρλι Γουίτινγκ έδωσε τις εξηγήσεις στο Σότσι. Ο Τοντ από την άλλη μίλησε "γ ια μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στο ατύχημα. Η μοίρα μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες".

Ο Τοντ και η σύζυγος του, η διάσημη ηθοποιός Μισέλ Γιο συνδέονται με στενή φιλία με την οικογένεια Σουμάχερ. Ο Τοντ ήταν ένας από τους πρώτους που επισκέφθηκαν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στη Γκρενόμπλ. "Είδα τον Μίχαελ πριν από τρεις ημέρες. Έχει μια υπέροχη γυναίκα και οικογένεια. Η "μάχη" συνεχίζεται. Με εκείνον έχουμε μια φιλία, αγάπη. Υποφέραμε πολλά μαζί προτού να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε, συνδεθήκαμε στενά. Σε αυτές τις ώρες ανάγκης χρειάζεσαι να δεις τους φίλους σου".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ