FORMULA 1

Διαψεύδει για Kubica η Renault

Διαψεύδει για Kubica η Renault

Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Robert Kubica να οδηγεί σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix, έδωσε ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας Cyril Abiteboul.

Μετά το επιτυχημένο τεστ του Robert Kubica με τη Renault F1, ξεκίνησε θύελλα φημών σχετικά με επιστροφή του στον μαγικό της Formula 1.

Παρότι ο Πολωνός συμπλήρωσε 115 γύρους στο σιρκουί της Βαλένθια με το μονοθέσιο με το οποίο έτρεχε το 2012 η Lotus και άσχετα με την επιβεβαίωση από πλευράς του Alan Premane, επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας της γαλλικής ομάδας, πως έδειξε δείγματα της ταχύτητας που είχε πριν τον τραυματισμό του, δεν υπήρξε «υπόσχεση» επόμενου βήματος.

Αντίθετα, στο δελτίο Τύπου μετά το τεστ η Renault ξεκαθάρισε πως ήταν ιδιωτικό τεστ που δεν θα είχε συνέχεια. Όμως λίγο η ξεκάθαρη επιθυμία του 32χρονου να επιστρέψει, λίγο η δεδομένη επιθυμία του κοινού να τον δει ξανά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά κυρίως το γεγονός πως η άλλη ιστορία «πουλάει», γέννησε το σενάριο που ήθελε τον Kubica να οδηγεί για τη Renault στο FP1 του Grand Prix Ιταλίας!

Η διάψευση ήταν κατηγορηματική και ήρθε διά στόματος του διευθυντή του τμήματος F1 της μάρκας, Cyril Abiteboul: «Δεν υπάρχει τέτοιο πλάνο. Δεν ξέρω από προέρχεται αυτή η φήμη αλλά ξεκαθαρίζω πως δεν ισχύει. Το μοναδικό πλάνο που έχουμε, είναι να οδηγήσει ξανά την E20 στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ».

Ο Γάλλος τόνισε τις σχέσεις που έχει η ομάδα του και όλα της τα μέλη με τον Kubica αλλά και το γεγονός πως ακόμα ο Πολωνός δοκιμάζει διαφόρων ειδών αγωνιστικά οχήματα ώστε να αξιολογήσει τι είδους καριέρα μπορεί να συνεχίσει να έχει, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε τον Φεβρουάριο του 2011.

photo credits: Renault F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ