FORMULA 1

Δεύτερο "matchball" για Rosberg στο Interlagos

Δεύτερο "matchball" για Rosberg στο Interlagos

Το Autodromo José Carlos Pace, στο Sao Paulo της Βραζιλίας, φιλοξενεί το τριήμερο 11-13/11 τον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Nico Rosberg που διατηρείπροβάδισμα 19 βαθμών από τον ομόσταβλό του, Lewis Hamilton, έχει δεύτερο "matchball" για να εξασφαλίσει το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Γερμανός κρατά την τύχη του στα χέρια του καθώς με δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση σε Interlagos και Abu Dhabi θα στεφθεί Πρωταθλητής. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα "παίξει" αμυντικά στη Βραζιλία.

« Δεν πρόκειται να αλλάξω προσέγγιση. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω αυτό που με βοηθά να κάνω το καλύτερο και αυτό είναι να πηγαίνω κάθε φορά για τη νίκη. Απομένουν δύο αγώνες και τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτό το σπορ, οπότε χρειάζεται να εστιάσω όλη μου την ενέργεια σε παράγοντες που έχω υπό έλεγχο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (TV)

Σε περίπτωση νίκης του στο Interlagos η... σεμνή τελετή τελειώνει, με τον Γερμανό να εξασφαλίζει μαθηματικά τον τίτλο. Ακόμα όμως κι αν δεν νικήσει μπορεί να φύγει από τη Βραζιλία Πρωταθλητής. Για να συμβεί αυτό αρκεί να πάρει επτά βαθμούς παραπάνω από τον Hamilton.

Για παράδειγμα, αν τερματίσει δεύτερος θα πρέπει ο Βρετανός να μην τερματίσει πάνω από την πέμπτη θέση ή αν ο Γερμανός είναι τρίτος, ο Hamilton δεν πρέπει να μπει στην πεντάδα. Είναι πολλά τα ευνοϊκά σενάρια για τον Rosberg.

Στη συγκεκριμένη πίστα, πάντως, έχει πολύ καλή παράδοση καθώς στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο Autodromo José Carlos Pace μετρά ισάριθμες νίκες.

« Είναι μια από τις κλασικές πίστες που είθισται να προσφέρει κάποιους συναρπαστικούς αγώνες. Ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί μπροστά στο φανταστικό βραζιλιάνικοι κοινό».

Όσο ζει, ελπίζει ο Hamilton

Από την άλλη, η αποστολή του Βρετανού, που προέρχεται από δύο σερί νίκες σε Austin και Μεξικό, είναι σαφώς πιο δύσκολη από τη στιγμή που δεν ορίζει αυτός την τύχη του. Ακόμα κι αν νικήσει τους δύο τελευταίους αγώνες, δεν είναι απαραίτητο ότι θα στεφθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο Interlagos μπορεί να μην έχει νικήσει ποτέ, ωστόσο εκεί ήταν που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, πίσω στο 2008, σε έναν επεισοδιακό αγώνα με απρόβλεπτο φινάλε που κρίθηκε στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό.

« Θα συνεχίσω να πιέζω και ότι γίνει», σημειώνει ο 31χρονος πιλότος και προσθέτει: « Από την αρχή της καριέρας μου στη Formula 1 έχω δει πως όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και την τελευταία στιγμή, οπότε θα πρέπει παλέψεις μέχρι το τέλος. Δεν έχω νικήσει ποτέ στη Βραζιλία και πηγαίνω εκεί με στόχο να το αλλάξω αυτό».

Το γεγονός ότι για να ανατραπεί η κατάσταση θα πρέπει να βάλει το χεράκι της και η τύχη, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν πιλότο. Το γνωρίζει και έχει αποδεχθεί ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας του τίτλου.

« Το να παλεύεις για κάτι και να μην είσαι σίγουρος ότι αυτό που κάνεις μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα τα καταφέρεις δεν είναι και το πιο συνηθισμένο σενάριο. Δεν νομίζω ότι μπορείς να προετοιμαστείς για να χάσεις, αν και στο παρελθόν έχω τέτοια εμπειρία. Έχω χάσει αρκετούς αγώνες και Πρωταθλήματα στην καριέρα μου, οπότε δεν είναι κάτι που δεν έχω βιώσει. Αυτή τη στιγμή είμαι στο σενάριο στο οποίο γνωρίζω ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να χάσω το Πρωτάθλημα παρά να το κατακτήσω. Το ένα αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό και το άλλο θα είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα. Δύσκολα το χωνεύεις, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Η ζωή συνεχίζεται και εγώ θα κοιτάξω μπροστά. Θα συνεχίσω να έχω τρία Πρωταθλήματα.... Οπότε αυτό που ελπίζω είναι του χρόνου να μην έχω προβλήματα αξιοπιστίας».

Γράφημα: Rosberg Vs Hamilton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ισοφάρισε τον Prost o Hamilton στο Μεξικό! (upd)
3ος ο Ricciardo!
Ο Hamilton πήρε την pole στο Μεξικό
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ