FORMULA 1

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ποινή στον Vettel

GP SPAGNA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP SPAGNA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αποδέχθηκε τη συγνώμη του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel και δεν του επέβαλλε επιπλέον ποινή.

Το καλύτερο δώρο έλαβε για τα γενέθλιά του ο Sebastian Vettel, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισε να μη προχωρήσει σε επιπλέον πειθαρχικές ποινές για όσα συνέβησαν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν! Έτσι ο Γερμανός διατηρεί την τέταρτη θέση στον αγώνα του Μπακού, μαζί και τους βαθμούς που του εξασφάλισαν προβάδισμα 14 πόντων έναντι του Lewis Hamilton στην κατάταξη των οδηγών.

Ο οδηγός της Ferrari που ταξίδεψε στο Παρίσι και μίλησε ο ίδιος με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, εκτός από τ’ ότι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τις πράξεις του, δηλαδή το εσκεμμένο χτύπημα στον οδηγό της Mercedes, δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέρος σε προγράμματα που θα βοηθήσουν την εκπαίδευση και καθοδήγηση νέων οδηγών αγώνων! Παράλληλα, έλαβε άλλη μία προειδοποίηση ενόψει μελλοντικών… καμωμάτων, που αυτή τη φορά θα είναι και η τελευταία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έλεγε: "Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, αποφάσισε να κλείσει το θέμα. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του ατοπήματος και το όποιο αρνητικό αντίκτυπο είχε αυτό, ο πρόεδρος της FIA ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει επανάληψη τέτοιου είδους συμπεριφοράς, το θέμα θα πάει άμεσα στο Διεθνές Αγωνιστικό Δικαστήριο της FIA, για περαιτέρω εξέταση".

Ο Vettel συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, ενώ λογοδότησε όχι μόνο στον Todt αλλά σε ένα πάνελ το οποίο αποτελούσαν ο αντιπρόεδρος της FIA, Graham Soker, ο γενικός γραμματέας Peter Bayer, ο διευθυντής αγώνων Charlie Whiting και ο αναπληρωτής διευθυντής αγώνων, Laurent Mekies. Αν οι προαναφερθέντες αποφάσιζαν πως έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω ποινή, τότε ο Todt θα έστελνε το θέμα στο αγωνιστικό δικαστήριο.

Μιλώντας σχετικά, ο Todt είπε: "Σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού υπάρχει περιβάλλον γεμάτο εντάσεις. Ωστόσο, είναι καθήκον των κορυφαίων αθλητών, να αντιμετωπίζουν την πίεση με ηρεμία και να συμπεριφέρονται με τρόπο που εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του σπορ και με τη φήμη που απολαμβάνουν μέσω αυτού".

Ο Vettel δεν έκανε δηλώσεις. Ωστόσο η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων, έλεγε τα εξής: "Μετά τη συνάντηση που έγινε σήμερα στο Παρίσι ανάμεσα σε εκπροσώπους της FIA και τον οδηγό της Ferrari, S. Vettel, με αντικείμενο τη διευκρίνηση όσων έγιναν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, η Ferrari τονίζει τη συγνώμη του οδηγού και τη δέσμευσή του για να βοηθήσει την εικόνα του σπορ. Η Scuderia Ferrari επιβεβαιώνει την υποστήριξή της σε όλες τις πρωτοβουλίες της FIA και μοιράζεται τις αξίες και τους στόχους της διοργανώτριας αρχής".

Με όση σημασία έχει αυτό, παρά τη δέσμευση του Γερμανού οδηγού να βοηθήσει σε προγράμματα για την οδική ασφάλεια, ο Todt τον εξαίρεσε από κάθε σχετική καμπάνια μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, απαίτησε να υπάρξει και δημόσια συγνώμη από τον 30χρονο οδηγό.

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ