FORMULA 1

Δεν κάνει έφεση η Mercedes

Δεν κάνει έφεση η Mercedes

Παρά την αρχική τους πρόθεση, οι Πρωταθλητές ανακοίνωσαν πως αποδέχονται την απόφαση των αγωνοδικών του Βρετανικού GP για την ποινή στον Rosberg.

Δεν θα καταθέσει τελικά έφεση η Mercedes AMG Petronas κατά της απόφασης των αγωνοδικών του Βρετανικού GP να τιμωρήσουν τον Nico Rosberg με 10 δευτερόλεπτα στον τελικό του χρόνο λόγω των οδηγιών που του έδωσε η ομάδα στους τελευταίους γύρους του αγώνα του Silverstone, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Γερμανός τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα, αλλά λόγω της ποινής υποβιβάστηκε στην τρίτη θέση.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης το βράδυ της Κυριακής 10/7, η Mercedes εξέφρασε την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση, αλλά λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε πως δεν θα το πράξει αποδεχόμενη την απόφαση των αγωνοδικών.

"Μπορούσαμε να αποδείξουμε στους αγωνοδίκες ότι ήταν επικείμενη μία εγκατάλειψη από κιβώτιο ταχύτητας και επιτρέπεται από τους κανονισμούς να συμβουλέψουμε τον Nico για την απαιτούμενη αλλαγή στη ρύθμιση.

Όμως, η συμβουλή να αποφύγει την έβδομη ταχύτητα θεωρήθηκε ως παράβαση της Τεχνικής Οδηγίας 016-16 και του Άρθρου 27.1 των Αθλητικών Κανονισμών.

Η ομάδα αποδέχεται την εξήγηση των αγωνοδικών για τον κανονισμό, την απόφασή τους και την ποινή", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Πρωταθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ στο Car and Driver:

Στα 14.400€ η τιμή του νέου BMW RnineT Scrambler
Δοκιμάζουμε MINI Cooper Cabrio 2016
Πως φτάσαμε στο θρίαμβο Hamilton (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)
Η αναγέννηση της Lamborghini Miura;
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ