FORMULA 1

Δανεικός στη Renault o Sainz

Δανεικός στη Renault o Sainz

Ο Carlos Sainz Jr θα αφήσει μόνο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν την οικογένεια της Red Bull.

Πέρασαν πολλές ημέρες από τη διαρροή της συμφωνίας όλων των εμπλεκόμενων αλλά έστω και με καθυστέρηση, η Renault F1 ανακοίνωσε πως ο Carlos Sainz Jr θα οδηγεί για λογαριασμό της την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ωστόσο, η συμφωνία των Γάλλων με τη Red Bull με την οποία δεσμεύεται ο Ισπανός, αφορά μόνο στο 2018 και τον θέλει να τρέχει με τα χρώματά της ως δανεικός.

Αυτό που παραμένει αβέβαιο, είναι αν η μετακίνηση θα γίνει και νωρίτερα καθώς πολλοί εκτιμούσαν πως θα μπορούσαμε να δούμε τον 22χρονο στα κιτρινόμαυρα από φέτος, από το Grand Prix Μαλαισίας, την πρώτη Οκτωβρίου.

«Το να είσαι οδηγός μίας εργοστασιακής ομάδας στη Formula 1 αποτελεί τιμή και ελπίζω να επιβραβεύσω τη Renault για την πίστη της σε εμένα, με τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις εντός πίστας», είπε ο Sainz που καιρό τώρα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της Red Bull να τον προβιβάσει στην πρώτη της ομάδα.

Δανεικός στη Renault o Sainz

Από πλευράς Renault, o επικεφαλής του τμήματος F1, Cyril Abiteboul, είπε: "Ο Carlos Sainz είναι πολλά υποσχόμενος οδηγός, τον οποίο είχαμε στο ραντάρ μας εδώ και πολύ καιρό. Ειδικά μετά τις επιτυχίες του στη Formula Renault. Η επιλογή του εναρμονίζεται με τα μεσοπρόθεσμα στρατηγικά μας πλάνα. Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός του Carlos με τον Nico (Hulkenberg), θα μας βοηθήσει να αναρριχηθούμε στο grid".

Όμως ενδιαφέρον έχουν και τα λόγια του ειδικού συμβούλου της Red Bull σε θέματα F1, Helmut Marko: « Χαιρόμαστε που φτάσαμε σε συμφωνία ώστε ο Carlos να οδηγήσει για τη Renault Sport Formula 1 Team το 2018. Είναι μεγάλο ταλέντο και θα ωφεληθεί από τη συνεργασία με μία εργοστασιακή ομάδα, στο πλευρό μάλιστα ενός πολύ έμπειρου οδηγού. Αυτό θα του προσφέρει μία διαφορετική πρόκληση και θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδό του, καθώς παραμένει οδηγός της Red Bull».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ