FORMULA 1

Bottas: "Ήταν σημαντική νίκη για μένα"

Bottas: "Ήταν σημαντική νίκη για μένα"
PHOTO BY ALEXANDROS VERNARDIS / THE RACEBOX

O οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, έκλεισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2017 κατακτώντας την καρό σημαία στο Άμπου Ντάμπι.

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος των είκοσι αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017. Ο Φινλανδός έφτασε στην τρίτη φετινή του νίκη μετά από εκείνες σε Ρωσία και Αυστρία, κάνοντας ότι δεν έκανε πριν από δύο εβδομάδες στη Βραζιλία: εκμεταλλεύτηκε την pole position.

Ο οδηγός της Mercedes έστριψε πρώτος στη Yas Marina και εκεί πήρε τη μισή νίκη. Μία νίκη ιδιαίτερης σημασίας από ψυχολογικής πλευράς.

"Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για μένα, μετά το δύσκολο ξεκίνημα που έκανα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δούλεψα σκληρά πάνω σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζα και προσπάθησα να βελτιώνομαι συνεχώς. Αυτό το Σαββατοκύριακο πήρα την pole position και τη νίκη, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος που έκλεισα έτσι τη σεζόν. Συγχαρητήρια και πάλι στο Lewis (Hamilton) για τον τίτλο και τον Sebastian (Vettel) για τη δεύτερη θέση. Εγώ είμαι τρίτος αλλά ελπίζω του χρόνου να είμαι ψηλότερα", είπε ο 28χρονος μιλώντας στο βάθρο της πίστας των Εμιράτων.

Bottas: "Ήταν σημαντική νίκη για μένα"
PHOTO BY ALEXANDROS VERNARDIS / THE RACEBOX

Βέβαια δεν ήταν βόλτα στο πάρκο επί 55 γύρους. Ο Bottas δέχθηκε ασφυκτική πίεση από τον ομόσταβλό του στη γερμανική ομάδα, Lewis Hamilton. Διατήρησε όμως τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή του.

"Προσπαθούσα να διαχειριστώ το προβάδισμά μου. Κάποια στιγμή είχα ένα μπλοκάρισμα ενώ έριχνα γύρο σε ένα άλλο μονοθέσιο αλλά πέραν αυτού, δεν είχα προβλήματα. Στους τελευταίους γύρους κατάφερα να κινηθώ ταχύτερα και να αυξήσω πάλι τη διαφορά μου από τον Lewis", είπε ο ο Bottas.

Οι δυο τους θα αποτελούν το δίδυμο της Mercedes AMG και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Βερναρδής/The RaceBox

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ