FORMULA 1

Bottas: Δεν υπάρχει χειρότερο από τις team orders

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, and Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland stand on the podium after the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. Hamilton finished second and Bottas was third. (AP Photo/Hassan Ammar)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, and Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland stand on the podium after the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. Hamilton finished second and Bottas was third. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

O Φινλανδός πήρε εντολή από την ομάδα του να παραχωρήσει τη δεύτερη θέση στον Lewis Hamilton

Ο Valtteri Bottas περίμενε πολύ περισσότερα από την τρίτη θέση για το Grand Prix του Μπαχρέιν – εύλογο έχοντας κατακτήσει 24 ώρες νωρίτερα την παρθενική Pole Position της καριέρας του.

Ωστόσο, παρά την καλή του εκκίνηση, στην πορεία δεν μπόρεσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα αποδέχθηκε την προτροπή της Mercedes να αφήσει τον Lewis Hamilton να τον περάσει, ώστε να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο (και τελικό νικητή) Sebastian Vettel.

Στη μεικτή ζώνη του Σακχίρ, ο Φινλανδός ρωτήθηκε για την εντολή της ομάδας του, που προφανώς δεν του έφερε χαμόγελο στο πρόσωπο: «Ως οδηγός αγώνων, αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να ακούσεις αλλά το αποδέχθηκα γιατί ήξερα πως έτσι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι ομαδικός παίκτης και δεν θα έλεγα όχι».

Όμως όσο κι αν πιστεύουμε πως εξ αρχής στο στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας υπάρχει σαφές Νο1 και Νο2, ειδικά στο Μπαχρέιν η επιλογή να περάσει ο Hamilton ήταν δικαιολογημένη. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν πολύ πιο γρήγορος από τον teammate του και μόνο αυτός θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ferrari.

«Ο αγώνας μου ήταν δύσκολος. Δεν ξέρω γιατί αλλά σήμερα δεν είχα την απαιτούμενη ταχύτητα. Είχα πολλή υπέρ-στροφή σε όλο τον αγώνα και αυτό επηρέασε πολύ το ρυθμό μου. Όμως σε γενικές γραμμές ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο μου έως τώρα και έχω πολλά ακόμα να κάνω», συμπλήρωσε ο Bottas.

O 27χρονος έφυγε από την έρημο με 38 πόντους στο ενεργητικό του, όντας τρίτος στη βαθμολογία των οδηγών.

AP Photo/Hassan Ammar

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ