FORMULA 1

Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Renault

2018 - Renault R.S.18
2018 - Renault R.S.18 2018 - RENAULT R.S.18

Μέσω διαδικτύου αποκάλυψε σήμερα η Renault Sport Formula One Team, το μονοθέσιό της για την αγωνιστική χρονιά του 2018, που ξεκινά παραδοσιακά από τη Μελβούρνη στις 25 Μαρτίου.

Η R.S. 18, αποτελεί το τρίτο μονοθέσιο από την επιστροφή της γαλλικής φίρμας στην Formula 1, το 2016 και περιλαμβάνει εκτός των άλλων, νέο σύστημα ανάρτησης, αναβαθμισμένη αεροδυναμική απόδοση, και διαφοροποιήσεις στη μονάδα ισχύος ώστε να ακολουθεί τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Επίσης, εφοδιάζεται με το υποχρεωτικό σύστημα ασφάλειας Halo, που προστατεύει στο κόκπιτ το κεφάλι του οδηγού, από πιθανές συγκρούσεις, ώστε να αποφευχθούν θάνατοι όπως του άτυχου Ζιλ Μπιανκί, που τον χτύπησε γερανός στο γκραν πρι της Σουζούκα το 2014.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας εσωτερικής καύσης των 1.6 lt της Renault έχει αναβαθμιστεί μέσω ενός εξαντλητικού προγράμματος δοκιμών στο δυναμόμετρο στη βάση της ομάδας στο Viry-Châtillon, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή του και παράλληλα η αντοχή του. Στόχος να είναι έτοιμος για τον περιορισμό στους 3 κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) και τις δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας MGU-K ανά χρονιά.

2018 - Renault R.S.18
2018 - Renault R.S.18 2018 - RENAULT R.S.18

Η R.S. 18 εξελίχθηκε σε συνεργασία των δύο εγκαταστάσεων της Renault Sport Formula One Team, στο Enstone της Αγγλίας και στο Viry της Γαλλίας. Οι εγκαταστάσεις στο Enstone αναβαθμίστηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αλλαγές στην αεροδυναμική σήραγγα, τα εργαστήρια, το δυναμόμετρο συστημάτων μετάδοσης, αλλά και συνολικά το τμήμα σχεδιασμού. Αυτές οι αλλαγές έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν με την ομάδα να κατακτά την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017, σε σχέση με την 9η θέση του 2016.

Οι δύο οδηγοί της ομάδας, Nico Hülkenberg και Carlos Sainz, θα οδηγήσουν για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο, με το οποίο θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του 2018, στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα της Βαρκελώνης. Τρίτος οδηγός της ομάδας θα είναι ο 23χρονος Βρετανο-κορεάτης Jack Aitken, ενώ τη θέση του δοκιμαστή θα έχει ο επίσης 23χρονος Ρώσος Artem Markelov.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ