FORMULA 1

Αυτή είναι η νέα Williams FW38!

Αυτή είναι η νέα Williams FW38!

Τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου της έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα της Williams. Δείτε τις.

H FW38 αποτελεί τη διάδοχο της FW37 ενός μονοθεσίου ανταγωνιστικού με το οποίο η ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα του 2015.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στόχος της ιστορικής ομάδας για την αγωνιστική σεζόν που ξεκινά σε λίγο καιρό είναι να συνεχίσει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες ομάδες του γκριντ. Η μεγάλη πρόκληση σύμφωνα με τον Sir Frank Williams είναι « το να διατηρήσουμε τη θέση που βρισκόμαστε (σ.σ. 3η) θα είναι πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συμεχίοσυμε να βελτιωνόμαστε γιατί μόνο η νίκη είναι αρκετή».

« Το μονοθέσιο που παρουσιάζουμε σήμερα σε καμία περίπτωση δεν είναι στην τελική του μορφή. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αναβαθμίσεις για τη Μελβούρνη και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν», τονίζει η Claire Williams.

Τον πήχη ψηλά βάζει ο Valtteri Bottas ο οποίος θέλει το κάτι παραπάνω φέτος. Αυτό το "κάτι παραπάνω" δεν είναι άλλο από τη νίκη, την οποία η ομάδα αγνοεί από το 2012 και τον αγώνα της Catalunya (νικητής ο Pastor Maldonado).

« Ως ομάδα πρέπει να είμαστε σε θέση να νικάμε αγώνες. Γι' αυτό άλλωστε προσπαθούμε πάντα. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε βελτιωθεί παντού ως ομάδα, οπότε σίγουρα θα κοιτάξουμε να παλέψουμε για καλύτερα αποτελέσματα φέτος», αναφέρει ο Φινλανδός.

Αυτή είναι η νέα Williams FW38!

Ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου, Pat Symonds ανέφερε: « Είμαι αρκετά χρόνια στο σπορ για να πέσω στην παγίδα να κάνω προβλέψεις. Τα τελευταία χρόνια η Williams ανέκτησε το ανταγωνιστικό πνεύμα για το οποίο φημίζεται. Θέλω να εκμεταλλευτώ και να αυξήσω αυτό το πνεύμα και να το χρησιμοποιήσω για να μας οδηγήσει μπροστά με έναν προοδευτικό τρόπο ρίχνοντας παράλληλα ματιές στο μέλλον και ιδιαίτερα στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται το 2017».

Το project FW38 ξεκίνησε στα μέσα Γενάρη του 2015, πριν καν πατήσει πίστα η FW37, σύμφωνα με τον Symonds. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που η Williams θα χρησιμοποιήσει στα μονοθέσιά της τις κινητήριες μονάδες της Mercedes-Benz.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

VIDEO: Υπόσχεται εκπλήξεις η Red Bull

Η νέα Ferrari είναι καταδικασμένη να κερδίσει

Αποκαλυπτήρια για τη Renault (VIDEO+PHOTOS)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ