FORMULA 1

"Αχτύπητος" ο Hamilton

"Αχτύπητος" ο Hamilton

Η Mercedes δεν είχε αντίπαλο στις κατατακτήριες δοκιμές της Monza, με τον Lewis Hamilton να κάνει επίδειξη δύναμης και να παίρνει την pole position.

Η Mercedes δεν είχε αντίπαλο στις κατατακτήριες δοκιμές της Monza, με τον Lewis Hamilton να κάνει επίδειξη δύναμης και να παίρνει την pole position με σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον ομόσταβλό του Nico Rosberg.

Ακολούθησαν οι πιλότοι της Ferrari οι οποίοι όπως φαίνεται θα έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο στον αγώνα της Κυριακής. Τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel και τέταρτος ο Kimi Raikkonen.

Για τον Hamilton, αυτή είναι η 56η pole της καριέρας του στην F1 (7η για φέτος) και η πέμπτη στην πίστα της Monza.

Ο Βρετανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετράτρεις συνεχόμενες pole positions στο "ναό" (2014, 2015, 2016) καιέχει πετύχει συνολικά τρεις νίκες (2012, 2014, 2015), όντας ο απόλυτος κυρίαρχος την τελευταία διετία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο πιλότος της Mercedes δεν είχε πραγματικά αντίπαλο το μεσημέρι του Σαββάτου στη Monza και έφτασε πανεύκολα στην 56η pole της καριέρας του σε μία αναμέτρηση με τον... εαυτό του! Ο Lewis Hamilton στον τελευταίο του γρήγορο γύρο στο Q3 κατάφερε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το χρόνο του στο 1:21.135 και να πάρει τελικά την pole από τον... εαυτό του!

Και αυτό το λέμε, διότι ο Βρετανός ακόμα και αν δεν είχε βελτιώσει και πάλι θα βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Μάχη με τον εαυτό του λοιπόν είχε ο Lewis στις κατατακτήριες στην Ιταλία και πλέον βρίσκεται μόλις 9 pole positions πίσω από τον αείμνηστο Senna (65) στην 3η θέση με τον Schumacher στην πρώτη (68 ή και 69 για μερικούς με τη χαμένη pole στο Monaco).

Στη Monza ο team-mate του Nico Rosberg όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από το 1:21.613 και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την δεύτερη θέση, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Ferrari του Sebastian Vettel (1:21.972). Ο Γερμανός της Scuderia άφησε πίσω του στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 τον team-mate του Kimi Raikkonen (1:22.972) ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση του grid για την εκκίνηση του αυριανού αγώνα. Οι τρεις πρώτοι ήταν και οι μόνοι φυσικά που έσπασαν το φράγμα του 1:22.

Πολύ καλός ήταν και ο Valtteri Bottas στην Monza καθώς κατάφερε να φέρει τη Williams ανάμεσα από τις Ferrari και Red Bull. Ο Φιλανδός της Williams σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:22.388 και βρίσκεται στην 5η θέση του grid. Πρώτος από την Red Bull ήταν ο Daniel Ricciardo με χρόνο 1:22.389, ενώ ο νεαρός team-mate του Max Verstappen βρίσκεται στην 7η θέση του grid (1:22.411).

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Force India του Sergio Perez (1:22.814) και Nico Hulkenberg (1:22.836) με την Haas του Esteban Gutierrez να βρίσκεται στην 10η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Ιταλίας - FP1: Υπόθεση της Mercedes

Η μεγάλη "ανατριχίλα" του Vettel στη Monza το 2008 (video)

Ανακοίνωσε το τέλος ο Felipe Massa! (video)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ