FORMULA 1

Αβαντάζ Χάμιλτον σε στεγνό αγώνα

Αβαντάζ Χάμιλτον σε στεγνό αγώνα

Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε στην Κίνα ο Βρετανός οδηγός με τις περισσότερες πολ ποζίσιονς.

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι η βροχή της Σαγκάης έκανε διασκεδαστική την 34 πολ ποζίσιον της καριέρας του, που πέτυχε ενόψει του GP Κίνας 2014. Με αυτή την επιτυχία ο οδηγός της Mercedes πέρασε τον Τζίμι Κλαρκ και έγινε ο Βρετανός με τις περισσότερες πρώτες θέσεις εκκίνησης της ιστορίας.

Συνολικά, ο Χάμιλτον είναι τέταρτος στον πίνακα των πολ ποζίσιονς, καθώς υπολείπεται μόνο από τον Μίχαελ Σουμάχερ (68), τον Αΐρτον Σένα (65) και τον Σεμπάστιαν Φέτελ (45).

« Ήταν δύσκολες οι δοκιμές κατάταξης, το διασκέδασα και το αυτοκίνητο μου έδινε σπουδαία αίσθηση. Σίγουρα παίρνεις μεγάλη ικανοποίηση όταν πετυχαίνεις το αποτέλεσμα που θέλεις υπό βροχή. Γλιστρούσε πολύ και προσπαθούσαμε να βρούμε την πρόσφυση χωρίς να κάνουμε λάθη», είπε ο Βρετανός.

« Το αυτοκίνητό μας είναι σπουδαίο. Προφανώς κερδίζουμε λίγο στη μεγάλη ευθεία αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κι άλλο χρόνο, ειδικά στη στροφή 10. Στο τέλος δεν ήξερα πώς είναι οι χρόνοι, αλλά είμαι εκστασιασμένος με το αποτέλεσμα. Χαίρομαι πολύ για την ομάδα».

Σχετικά με τον αγώνα της Κυριακής, συμπλήρωσε: « Πάντοτε υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις, αλλά η ομάδα έκανε καλή δουλειά κι ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και αύριο».

« Το τριήμερο ξεκίνησε λίγο άσχημα για μένα, με προβλήματα στις πρώτες δοκιμές, ενώ η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ήταν μια καταστροφή για μένα. Κάναμε αλλαγές σήμερα περιμένοντας μια στεγνή ημέρα, αλλά έβρεξε - κι έτσι δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει αύριο. Μπορεί ο αγώνας να είναι καλός ή κακός για εμάς».

« Μου είπαν ότι θα έχουμε καλή μέρα αύριο, αλλά εδώ ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με τον καιρό. Ελπίζω να έχουμε στεγνό αγώνα. Πιστεύω ότι οι οδηγοί αυτοί [Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ] θα είναι λίγο πιο κοντά μας αν βρέχει» κατέληξε ο Χάμιλτον, ο οποίος αν κερδίσει στην Κίνα θα πετύχει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη F1 τρεις διαδοχικές νίκες.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ