FORMULA 1

GP Κίνας: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Rosberg!

SHANGHAI, CHINA - APRIL 17: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP celebrates his win in parc ferme during the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 17, 2016 in Shanghai, China.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SHANGHAI, CHINA - APRIL 17: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP celebrates his win in parc ferme during the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 17, 2016 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Τις βάσεις για να φτάσει στην κατάκτηση του παρθενικού του τίτλου στη Formula 1 βάζει ο Nico Rosberg ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη και στην Κίνα, κάνοντας έτσι το "3 στα 3" φέτος.

Ήταν η 17η νίκη του Γερμανού πιλότου της Mercedes και η 6η συνεχόμενη αν αναλογιστούμε και τις νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες του 2015. Για την Mercedes αυτό ήταν το 100ο βάθρο στην ιστορία της ως κατασκευαστής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Δεύτερος τερμάτισε ο Sebastian Vettel έπειτα από τρομερό come back μετά την σύγκρουση που είχε λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση με τον Kimi Raikkonen.

Ο Γερμανός που ακόμα και μετά τον τερματισμό ζητούσε συγνώμη από την ομάδα, θεώρησε υπεύθυνο για την σύγκρουση τον Daniel Kvyat που επιτέθηκε από εσωτερική αιφνιδιάζοντάς τον, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να ανοιχτεί ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση αλλά να πέσει για κακή του τύχη πάνω στον ομόσταβλό του. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν με το οποίο ούτε που ασχολήθηκαν οι αγωνοδίκες.

Ο Ρώσος πιλότος της Red Bull έκανε και αυτός τρομερή εμφάνιση τερματίζοντας στην τρίτη θέση χαρίζοντας στην ομάδα του το πρώτο της βάθρο για φέτος.

Ακολούθησε ο Daniel Ricciardo με τη δεύτερη Red Bull o οποίος στην εκκίνηση πέρασε τον Rosberg και οδήγησε την κούρσα μέχρι τον 3ο γύρο οπότε και το πίσω αριστερό λάστιχο του μονοθεσίου κλάταρε καθώς πάτησε σε κάποια συντρίμμια που βρίσκονταν διασκορπισμένα στην πίστα από τις επαφές που έγιναν στην αρχή του αγώνα.

Ο Αυστραλός κατάφερε να ανακάμψει και να φτάσει τελικά στην τέταρτη θέση δείχνοντας πως η Red Bull διαθέτει ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό, ικανό να κάνει την έκπληξη. Μετά το περιστατικό του Ricciardo έκανε την εμφάνισή του στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς σε αρκετά σημεία υπήρχαν διάσπαρτα κομμάτια από σπασμένες αεροτομές των μονοθεσίων, τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen που είχε και αυτός πολύ δύσκολη αποστολή μετά τη σύγκρουση με τον Vettel στην αρχή. Δούλεψε μεθοδικά, κάλυψε το χαμμένο έδαφος και κατάφερε τελικά να περιορίσει τις ζημιές.

Ο Felipe Massa έφερε την Williams στην έκτη θέση, μπροστά από τη Mercedes του Lewis Hamilton που ξεκίνησε από την τελευταία θέση και λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση είδε τη Sauber του Ericsson να πέφτει πάνω του προκαλώντας ζημιά στην εμπρός αεροδυναμική πτέρυγα της Mercedes. Παρά το γεγονός ότι επισκέφτηκε συνολικά πέντε φορές τα pits (τις 2 κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στην πίστα το safety car) κατάφερε να φτάσει μέχρι την 7η θέση.

Η Toro Rosso είδε και τους δύο πιλότους της να τερματίζουν στους βαθμούς, με τον Max Verstappen να παίρνει την 8η θέση και τον Carlos Sainz να ολοκληρώνει τον αγώνα 9ος, περνώντας στο τέλος τον Valtteri Bottas.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι McLaren με τον Fernando Alonso και τον Jenson Button να τερματίζουν στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα.

Η εκκίνησή μου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, ήμουν πίσω στη στροφή 1, ήθελα να μπω στην εσωτερική του Kimi και νομίζω το ίδιο ήθελε να κάνει και ο Daniil. Ήρθε με πολύ ταχύτητα στο κενό που υπήρχε και με εξέπληξε, έπρεπε να στρίψω αριστερά. Ήμασταν τυχεροί που συνεχίσαμε και οι δύο”, σχολίασε ο Vettel στη συνέντευξη στο βάθρο Λίγα λεπτά νωρίτερα έχοντας περάσει τη γραμμή του τερματισμού έλεγε μέσω ασυρμάτου στην ομάδα: “ Τεράστια συγνώμη στην ομάδα και στον Kimi για τη σύγκρουση. Ο Kvyat ήρθε σαν τορπίλη”.

O Kvyat από την πλευρά του δήλωσε: “ Έκανα καλή εκκίνηση, βλέπεις τo κενό και επιτίθεσαι. Φυσικά και ήταν μια κίνηση που εμπεριείχε ρίσκο, αλλά τέτοιου είδους κινήσεις οδηγούν στο βάθρο. Θα συνεχίσω να παίρνω τέτοια ρίσκα”.

Κάποτε ο αείμνηστος Ayrton Senna είχε πει το εξής: “ Αν πάψεις πια να πηγαίνεις προς το κενό που βλέπεις να υπάρχει, δεν είσαι πια οδηγός αγώνων”...

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται την Κυριακή του Πάσχα (1/5) με τον αγώνα της Ρωσίας.

Η τελική κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

LIVE ο αγώνας της Κίνας

Βαθμολογία οδηγών - κατασκευαστών

GP Κίνας - QP: O Rosberg στην pole, την έκπληξη ο Ricciardo!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ