FORMULA 1

Ασταμάτητος ο Hamilton!

HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 31: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates his win in parc ferme during the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 31, 2016 in Hockenheim, Germany.  (Photo by Getty Images/Getty Images)
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 31: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates his win in parc ferme during the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 31, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Getty Images/Getty Images) GETTY IMAGES

Νίκησε και στο Hockenheim ο Lewis Hamilton, στο βάθρο και οι δύο Red Bull. Από το Monaco και έπειτα ο Lewis Hamilton είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Από το Monaco και έπειτα ο Lewis Hamilton είναι ο απόλυτος κυρίαρχος έχοντας κερδίσει τους έξι από τους επτά αγώνες που, με εξαίρεση εκείνον στο Baku, στην… αναλαμπή του Nico Rosberg που μετά την εντυπωσιακή του έναρξη στο Πρωτάθλημα έχει πάθει μπλακ-άουτ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όχι μόνο κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε στη βαθμολογία από τον Nico Rosberg, αλλά μετά και το γερμανικό Grand Prix, όπου πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους και 49η στην καριέρα του, έχει αποκτήσει αέρα 19 βαθμών από τον ομόσταβλό του.

Στο Hockenheim ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Mercedes AMG Petronas έκανε τον τέλειο αγώνα παίρνοντας την πρωτοπορία στην εκκίνηση και διατηρώντας τα ηνία μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και καταφέροντας μάλιστα να προστατεύσει τον επιβαρυμένο κινητήρα του.

Στην εκκίνηση χάθηκε εν μέρει το παιχνίδι για τον poleman Rosberg που εκτός από τον Hamilton, είδε και τις δύο Red Bull να τον περνούν σαν σταματημένο.

Το άλλο καθοριστικό σημείο που τον άφησε εκτός βάθρου ήταν η ποινή πέντε δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε για το περιστατικό του 30ου γύρου. Εκεί στην απόπειρα να περάσει τον Verstappen, καθυστέρησε στα φρένα στη στροφή υποχρεώνοντας τον Ολλανδό να βγει εκτός πίστας για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Έτσι, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, πίσω από το δίδυμο της Red Bull, Daniel Ricciardo - Max Verstappen που έκανε εξαιρετικό αγώνα, δείχνοντας ότι το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, όντας πλέον το δεύτερο ταχύτερο στο γκριντ.

Μάλιστα, μετά το Hockenheim, η Red Bull πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, υποσκελίζοντας τη Ferrari στην τρίτη.

Μια Ferrari που απογοήτευσε για ακόμα έναν αγώνα, με τους Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen να μη μπορούν να κινηθούν στους ρυθμούς των Mercedes - Red Bull.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Nico Hulkenberg με το μονοθέσιο της Force India, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Jenson Button (McLaren), o Valtteri Bottas (Williams) και ο Sergio Perez (Force India).

H F1 πάει… διακοπές με το Πρωτάθλημα να συνεχίζεται στις 28 Αυγούστου με το Grand Prix Βελγίου στην πίστα του Spa.

Tweets από το Hockenheim

Έκτη νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες ο Hamilton!

Ποινή 5” στον Rosberg γιατί όπως ανέφεραν οι αγωνοδίκες, υποχρέωσε τον Verstappen να βγει εκτός πίστας.

O Hamilton και το Enterpsise του…

H εκκίνηση του Rosberg από onboard πλάνο...

Κακή εκκίνηση για τον poleman Rosberg, εκπληκτική εκκίνηση από τις Red Bull…

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ