FORMULA 1

Αποζημίωση 27.000.000 ευρώ!

Αποζημίωση 27.000.000 ευρώ!

Ο Λούκα Μοντετζέμολο θα λάβει αυτή την απίστευτη αποζημίωση για τα 23 χρόνια παραμονής του στη Ferrari. Ανακοινώθηκε επίσημα από τη FIAT.

Τέλος εποχής για τη Ferrari αποτελεί η αποχώρηση του Λούκα Κορδέρο ντι Μοντετζέμολο από την προεδρία. Ο πάλαι ποτέ βοηθός του Έντσο Φεράρι φεύγει από την εταιρεία μετά από 23 χρόνια παραμονής.

Όπως ανακοίνωσε η FiatΤ το ύψος της αποζημίωσης του ανέρχεται σε 27.000.000 ευρώ. Ο Μοντετζέμολο θα παραδώσει τα ηνία της Ferrari στον Σέρτζιο Μαρκιόνε. CEO της Fiat.

Θα πενταπλασιαστούν οι ετήσιες αποδοχές του για να συγκεντρωθεί το ποσό των 13.710.000 ευρώ, ενώ ο Μοντετζέμολο θα κερδίσει επιπλέον 13.250.000 ευρώ αν δεν εργαστεί σε ανταγωνιστή της Ferrari μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Θα αναλάβει την προεδρία της Alitalia που δεν είναι εταιρεία ανταγωνιστική της Ferrari. Άρα θα εισπράξει ολόκληρη την αποζημίωση. Η Ferrari παρουσιάζει μόνο κέρδη, αν και η ομάδα της Φόρμουλα 1 έχει να κατακτήσει τίτλο από το 2007.

Σε παραίτηση είχε οδηγηθεί και ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, Στέφανο Ντομενικάλι και αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Ματιάτσι, έναν άνθρωπο από τον κόσμο των πωλήσεων που εργαζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φημολογούνταν πως ο Ματιάτσι θα αναλάβει την προεδρία της Ferrari με τη Scuderia να καλεί ξανά στο Μαρανέλο τον Ρος Μπρον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ