FORMULA 1

Αποχωρεί οριστικά από την F1 o Felipe Massa

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain.
Sunday 3 April 2016.
Felipe Massa, Williams Martini Racing.
Photo: Andrew Hone/Williams F1
ref: Digital Image _ONY1854
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Sunday 3 April 2016. Felipe Massa, Williams Martini Racing. Photo: Andrew Hone/Williams F1 ref: Digital Image _ONY1854 LAT PHOTOGRAPHIC TEL: +44(0)20 8267 3000 EMAIL: [email protected]

Ο Βραζιλιάνος οδηγός, Felipe Massa, δεν θα συνεχίσει στη Williams και ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του στη Formula 1.

Την οριστική αποχώρησή του από τη Formula 1 ανακοίνωσε ο Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος που μας… χαιρέτισε πέρυσι αλλά επέστρεψε για να καλύψει το κενό που άφησε στη Williams o Valtteri Bottas, αποφάσισε να δώσει οριστικά τέλος στην καριέρα του στη Formula 1 στο τέλος της σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος με τις 267 εκκινήσεις σε Grand Prix, τις οποίες μετέτρεψε σε 11 νίκες ενώ έχει ακόμα 41 βάθρα και 16 pole positions, έκανε τη σχετική ανακοίνωση μέσω των προσωπικών του social media.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, αφότου είχα ανακοινώσει την αποχώρησή μου από τη Formula 1 στο τέλος της περυσινής σεζόν, συμφώνησα να επιστρέψω για να βοηθήσω τη Williams όπως μου ζητήθηκε. Συνολικά έχω περάσει τέσσερα σπουδαία χρόνια με την ομάδα, όμως η καριέρα μου στο σπορ θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν που διανύουμε.

Θα ήθελα να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν: τη γυναίκα και τον πατέρα μου, όλη την οικογένειά μου, τον μάνατζερ μου Nicolas (Todt) και όλους τους φίλους, συναδέλφους και χορηγούς μου. Θα ήθελα να προσθέσω ένα τεράστι ευχαριστώ στο κοινό που με στήριξαν απίστευτα και με πολύ πάθος όλα αυτά τα χρόνια. Παίρνω μαζί μου τόσες σπουδαίες αναμνήσεις.

Παρότι οι δύο τελευταίοι αγώνες μου, στη Βραζιλία και το Άμπου Ντάμπι, θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, ανυπομονώ να κλείσω θετικά την πορεία μου στη Formula 1 και να ξεκινήσω την προετοιμασία για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου», είπε ο Βραζιλιάνος.

Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain.
Saturday 13 May 2017.
World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images
ref: Digital Image _X4I5934
Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Saturday 13 May 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I5934 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η Williams δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον αντικαταστάτη του, ήταν όμως σαφές εδώ και καιρό πως ο Massa ήταν αουτσάιντερ στο κυνήγι του ρόλου του teammate του Lance Stroll το 2018. Φαβορί είναι οι Robert Kubica και Paul di Resta, με τον Pascal Wehrlein να έχει κάποιες πιθανότητες και τον Daniil Kvyat να εντάσσεται πριν λίγες ημέρες στη λίστα υποψηφίων.

Εκ μέρους της ιστορικής βρετανικής ομάδας, για τον 36χρονο οδηγό μίλησε η Claire Williams: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Felipe για όλα όσα έκανε για την ομάδα μας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση η συνεργασία μαζί του. Επίσης είμαστε ευγνώμονες που δέχθηκε να αναβάλλει την αποχώρησή του από τη Formula 1, πράγμα που απέδειξε το βάθος της σχέσης που χτίσαμε αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε πως δεν ήταν εύκολη απόφαση για εκείνον να επιστρέψει, έχοντας μάλιστα πει ένα τόσο συγκινητικό αντίο πέρυσι. Εκ μέρους του Sir Frank και όλων στην ομάδα, εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον του Felipe».

Ποιο θα είναι αυτό; Το πιθανότερο επόμενο βήμα, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, θα είναι να μεταπηδήσει στη Formula E.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ