FORMULA 1

Αποκάλυψη για την Force India VJM10

Αποκάλυψη για την Force India VJM10

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες η τέταρτη δύναμη του 2016 βάσει βαθμολογίας, Sahara Force India, παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 του 2017.

Στην πίστα του Silverstone η Sahara Force India παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 22/2 το νέο της μονοθέσιο -το 10ο κατά σειρά που κατασκευάζει για την F1-, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία VJM10.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος στο γκριντ της Formula 1 η Sahara Force India (το ντεμπούτο της με αυτήν την ονομασία έγινε το 2008) και παρά τη σύντομη σχετικά ιστορία της, έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μια από τις πιο σταθερές σε απόδοση ομάδες του γκριντ.

Η πορεία της στο πέρασμα των ετών είναι εντυπωσιακή για ιδιωτική ομάδα, καταφέρνοντας πέρσι να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Με αρκετά πλασαρίσματα στην πρώτη εξάδα, δύο παρουσίες στο βάθρο (3ος ο Sergio Perez σε Monaco και Baku) και σταθερούς τερματισμούς στη δεκάδα, η ομάδα του Vijay Mallya επέδειξε αξιοζήλευτη βελτίωση αφήνοντας πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις του σπορ, όπως για παράδειγμα την Williams και την McLaren.

Σημαντικό ρόλο στην πετυχημένη πορεία της ομάδας παίζει η Mercedes-Benz που αποτελεί πιστό συνεργάτη της ομάδας καθώς την προμηθεύει με κινητήρες εδώ και 9 χρόνια.

Στην τέταρτη σεζόν του στην Force India, o Sergio Perez θα ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας φέτος μετά και την αποχώρηση του Nico Hulkenberg που συνεχίζει την καριέρα του στη Renault.

Στο πλευρό του ο 27χρονος πιλότος από το Μεξικό θα έχει τον πολλά υποσχόμενο πιτσιρικά Esteban Ocon. Ο 20χρονος Γάλλος που αποτελεί μέλος του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Mercedes-Benz, έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2016, παίρνοντας μέρος σε 9 Grand Prix με την Manor. Χρέη 3ου οδηγού/δοκιμαστή θα εκτελεί ο 20χρονος οδηγός από το Μεξικό, Alfonso Celis.

Με μότο «underpromise and overdeliver» - «υποσχόμαστε λίγα, πετυχαίνουμε πολλά περισσότερα», σε ελεύθερη μετάφραση- ο ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Vijay Mallya έδωσε το σύνθημα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Αν δεν κάναμε μεγάλα όνειρα δεν θα τερματίζαμε στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος πέρσι», σημείωσε ο Ινδός επιχειρηματίας και πολιτικός για να προσθέσει: «Αποτελεί τεράστιο κομπλιμέντο για εμάς να μας αποκαλούν Παγκόσμιους Πρωταθλητής από άποψη προϋπολογισμού καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε αυτό τον τομέα τις Mercedes, Red Bull, Ferrari».

Αποκάλυψη για την Force India VJM10

Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως στόχος φέτος είναι η ομάδα του να μπει στην πρώτη τριάδα. «Θα δώσουμε ότι έχουμε για να τα καταφέρουμε», είπε για να προσθέσει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από τις προσομοιώσεις το νέο αγωνιστικό «τα σπάει!».

Το τεχνικό επιτελείο ξεκίνησε να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς πάνω στο νέο μονοθέσιο από τον Μαϊο του 2016 με την ελπίδα «να ξεκινήσουμε το 2017 όπως ακριβώς ολοκληρώσαμε το 2016», όπως χαρακτηριστικά ενέφερε ο Otmar Szafnauer (Chief Operating Officer) που πρόσθεσε πως παρά τους νέους τέχνικους κανονισμούς, η φιλοσοφία που ακολούθησε η ομάδα για τη σχεδίαση του αεροδυναμικού πακέτου είναι παρόμοια με αυτήν που ακολούθησε η ομάδα το 2015 και το 2016.

Ο τεχνικός διευθυντής, Andrew Green τόνισε πως ομάδα έχει κάνει φανταστική δουλειά στη σχεδίαση και την κατασκευή της VJM10 και δήλωσε ανυπόμονος να διαπιστώσει το τι μπορεί να κάνει το νέο μονοθέσιο στην πράξη. «Σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν, αυτό είναι ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο μονοθέσιο - είναι κατά 95% ολοκαίνουργιο. Η φιλοσοφία είναι παρόμοια, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινήσαμε από λευκό χαρτί. Ήταν σαν παζλ η συναρμολόγησή του, αλλά τώρα έχουμε τη βάση του μονοθεσίου».

Η ταυτότητα της Force India:

Ντεμπούτο στην F1: 2008

Νίκες: -

Pole positions: 1

Παρουσίες στο βάθρο: 5

Τι έκανε το 2016: 4η / 173 βαθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

Παρουσιάσεις μονοθεσίων και δοκιμές εξέλιξης [upd]
Αυτή είναι η νέα Williams FW40! [photos+video]
Ανακοίνωσε Allison η Mercedes AMG Petronas
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ