FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C36-Ferrari

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C36-Ferrari

Η ελβετική Sauber C36-Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου της μονοθεσίου.

Η Williams έκανε την αρχή, η Sauber F1 ακολούθησε. Μας είχε προαναγγείλει άλλωστε η ελβετική ομάδα ότι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα μας αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο για το Πρωτάθλημα του 2017. Προσαρμοσμένη στους νέους τεχνικούς κανονισμούς, η Sauber C-36 Ferrari διαθέτει πιο φαρδύ αμάξωμα, μεγαλύτερες αεροδυναμικές πτέρυγες καθώς και διαχύτη.

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ενισχύθηκε από τις αρχές του έτους με έναν παλιό γνώριμο, τον Jorg Zander που έχει εργαστεί στο παρελθόν στην ομάδα από το 2006 έως το 2007 ως αρχισχεδιαστής της BMW Sauber. O 53χρονος Γερμανός ανέλαβε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Marcus Ericsson και του Pascal Wehrlein θα ηγηθούν φέτος των προσπαθειών της ομάδας, με τον Γερμανό πιλότο που πέρσι έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την Manor, να απουσιάζει από τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια του RoC (Race of Champions). Στη θέση του θα οδηγήσει ο νεαρός Ιταλός Antonio Giovinazzi, που ανήκει στη Ferrari, να παίρνει τη θέση του.

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C36-Ferrari

Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την μικρή ελβετική ομάδα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Κατάφερε πάντως έστω και στο παρά... δύο να βαθμολογηθεί και να καταλάβει τελικά την 10η θέση στο Πρωτάθλημα, χάρη στην 9η θέση του Felipe Nasr στο Interlagos.

Νέα εποχή

Φέτος, η Sauber συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 με τους επικεφαλής της ομάδας να αισιοδοξούν για μια καλύτερη και πιο σταθερή πορεία, θέτοντας ως στόχο τη μέση του γκριντ.

Η αισιοδοξία της CEO της Sauber, Monisha Kaltenborn, πηγάζει από το γεγονός ότι το Sauber Group έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, την ελβετική εταιρεία Longbow Finance S. A., που θα τη βοηθήσει να πατήσει σε πιο στέρεες βάσεις μελλοντικά βγάζοντάς την παράλληλα από την οικονομική αβεβαιότητα.

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C36-Ferrari

Για ακόμα μια χρονιά η Sauber θα χρησιμοποιεί την κινητήρια μονάδα της Ferrari. Δεν θα έχει στη διάθεσή της το νέο μοτέρ της Scuderia, αλλά αυτό του 2016 στην τελική του έκδοση που χρησιμοποιήθηκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Abu Dhabi.

Η ταυτότητα της Sauber F1

Ντεμπούτο στην F1: 1993

Νίκες: -

Pole positions: -

Παρουσίες στο βάθρο: 10

Τι έκανε το 2016: 10η / 2 βαθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

Παρουσιάσεις μονοθεσίων και δοκιμές εξέλιξης [upd]
Αυτή είναι η νέα Williams FW40! [photos+video]
Ανακοίνωσε Allison η Mercedes AMG Petronas
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ