FORMULA 1

Απεβίωσε ο Πίτερ Γκέθιν

Απεβίωσε ο Πίτερ Γκέθιν

Ο Βρετανός Πίτερ Γκέθιν, νικητής του εκπληκτικού ιταλικού Grand Prix το 1971, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 71 ετών.

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται ο Πίτερ Γκέθιν. Ο Βρετανός νικητής του εκπληκτικού ιταλικού Grand Prix το 1971 πραγματοποίησε το τελευταίο ταξίδι του για να βρει τον Ρόνι Πέτερσον, τον Φρανσουά Σεβέρ και τον Μάικ "The Bike" Χέιλγουντ.

Οι τέσσερις τους μαζί με τον Νεοζηλανδό Χόουντεν Γκάνλεϊ πρωταγωνίστησαν σε ένα συναρπαστικό αγώνα. Μόλις 0.61 δευτερόλεπτα χώρισαν τον πρώτο (Γκέθιν) από τον πέμπτο (Γκάνλεϊ) στη Μόντσα.

Ο 71χρονος Γκέθιν που πάλεψε γενναία τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε 31 αγώνες της Φόρμουλα 1. Δεν οδήγησε ποτέ ως πρώτος έναν ολόκληρο γύρο, αφού στη Μόντσα ήταν τέταρτος στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου.

Μόλις 0.01 δευτερόλεπτα χώρισαν τον Γκέθιν με BRM από τον Πέτερσον, τον Σουηδό με το απαράμιλλο στυλ που έχασε τη ζωή του στην ίδια πίστα το 1978.

O Γκέθιν οδήγησε για τη McLaren, αλλά και για την ομάδα του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Γκρέιαμ Χιλ.

Μετά το τέλος της καριέρας του έγινε τιμ μάνατζερ στην Τoleman, συνεργάστηκε έτσι στενά με τον Άιρτον Σένα στο ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1. Στο τέλος της δεκαετίας του '80 ο Γκέθιν ίδρυσε τη δική του ομάδα που συμμετείχε στη F3000.

Στιγμιότυπα από το ιταλικό Grand Prix:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ