FORMULA 1

Ανίκητος στο Spa ο Hamilton

Ανίκητος στο Spa ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στο βελγικό Grand Prix. 1-2 για τη Mercedes με τον Nico Rosberg να ανεβαίνει στο βάθρο. Δράμα για τη Ferrari με τον Sebastian Vettel να εγκαταλείπει στο τέλος με κλαταρισμένο ελαστικό.

Μετά το… κάζο της Ουγγαρίας και τη διακοπή του Πρωταθλήματος, η Mercedes επέστρεψε δριμύτερη στο Spa ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό.Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε στη θρυλική πίστα την έκτη του φετινή νίκη -39η της καριέρας του- με τη γερμανική ομάδα να κάνει για έβδομη φορά φέτος το 1-2.

Αυτή ήταν η 80η παρουσία του Βρετανού δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο βάθρο ισοφαρίζοντας έτσι σε αυτόν τον τομέα το ίνδαλμά του, τον Ayrton Senna.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Nico Rosberg παρότι δεν έκανε καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά στην πέμπτη θέση, κατάφερε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες να ανακάμψει και να επιστρέψει στη δεύτερη θέση από την οποία ξεκινούσε χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει τον ομόσταβλό του για τη νίκη.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Romain Grosjean στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Ο Γάλλος που ξεκινούσε από την 9η θέση λόγω ποινής πέντε θέσεων που δέχθηκε για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, ήταν εντυπωσιακός ανεβαίνοντας έτσι για 10η φορά στην καριέρα του στο βάθρο, κάτι που είχε να συμβεί από το 2013 και τον αγώνα του Austin. Σίγουρα μια πολύ σημαντική στιγμή για την Lotus που τον ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία του έπαιξε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Sebastian Vettel στον προτελευταίο γύρο, όταν το πίσω δεξί ελαστικό της Ferrari διαλύθηκε στην έξοδο της Eau Rouge, με αποτέλεσμα ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής να βρεθεί από την τρίτη, στη 12η θέση.

Ο Γερμανός είχε αλλάξει λάστιχα στον 15ο γύρο βάζοντας τη μέση γόμα, με την ομάδα να επιλέγει να τον κρατήσει έξω μέχρι το τέλος του αγώνα. Επιλογή που αποδείχθηκε καταστροφική, καθώς μετά από 28 γύρους ήρθε η καταστροφή…

Εκπληκτική εμφάνιση για άλλον έναν αγώνα από τον Daniil Kvyat ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση εξαπολύοντας την τελική του επίθεση στους τελευταίους γύρους εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι είχε πιο φρέσκα λάστιχα από τους αντιπάλους του. Ο Ρώσος ήταν αυτός που κράτησε ψηλά τη σημαία της Red Bull, καθώς ο Daniel Ricciardo εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στον 21ο γύρο και ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση.

Ο Sergio Perez που έκανε πολύ καλή εκκίνηση και για αρκετούς γύρους βρισκόταν σε τροχιά βάθρου, τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Felipe Massa και τον Kimi Raikkonen. O Φινλανδός έκανε και αυτός με τη σειρά του πολύ καλό αγώνα με δεδομένο ότι εκκίνησε από την 16η θέση καθώς η ομάδα του προχώρησε σε αλλαγή κιβωτίου…

Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι: Max Verstappen, Valtteri Bottas και Marcus Ericsson. O Bottas πρωταγωνίστησε και σε ένα από τα highlights του αγώνα όταν κατά την επίσκεψή του στα pits για αλλαγή ελαστικών, οι μηχανικοί της Williams έκαναν λάθος τοποθετώντας του τρεις μαλακές και μία μέση γόμα! Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pits και να μη μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο…

Ένα γύρο πίσω τερμάτισαν οι McLaren, με τον Fernando Alonso να είναι 13ος και τον Jenson Button 14ος. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 6 Σεπτεμβρίου με το ιταλικό GP.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Βελγίου-QP: Hamilton χωρίς αντίπαλο

Ταχύτερος και εξοδούχος ο Rosberg

Rosberg παρά τα προβλήματα

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ