FORMULA 1

Αναγνώρισε την αξία του Hamilton o Vettel

Αναγνώρισε την αξία του Hamilton o Vettel

Το πέσιμο της καρό σημαίας στο Μεξικό επιφύλασσε στιγμές ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Παρότι έχουμε δύο ακόμα αγώνες για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, η υπόθεση τίτλος έχει ήδη κριθεί.

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο καθώς παρότι τερμάτισε ένατος στο Μεξικό, ο Sebastian Vettel δεν μπόρεσε να δει την καρό σημαία ψηλότερα από την τέταρτη θέση. Έτσι η μεταξύ τους κούρσα με τελικό προορισμό το θρόνο, ολοκληρώθηκε νωρίς.

Όμως μετά τον τερματισμό στο Autodromo Hermanos Rodriguez, o Γερμανός περίμενε τον Βρετανό για να του δώσει συγχαρητήρια εν κινήσει ενώ και στη συνέχεια είχαμε όμορφες στιγμές αναγνώρισης. Σε αυτό το πνεύμα ήταν και οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού της Ferrari στη μεικτή ζώνη.

«Προφανώς είμαι απογοητευμένος. Είναι δύσκολο να περνάς τη γραμμή του τερματισμού και να ξέρεις πως πλέον έχεις χάσει τον τίτλο. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία, όχι οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνέβη στον αγώνα. Είναι η μέρα του Lewis, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και το αξίζει. Γενικά ήταν καλύτερος, έκανε καλύτερη δουλειά, τόσο απλά», είπε ο 30χρονος.

Πλέον οι δύο πρωταθλητές είναι και ισόπαλοι, έχοντας από τέσσερις τίτλους στο ενεργητικό τους. Πόσο επηρεάζει άραγε τον Vettel αυτή η αλλαγή στις συνολικές ισορροπίες μεταξύ τους;

«Θα ήθελα να είχα αυξήσει τη διαφορά μας όμως φέτος ήταν η χρονιά του. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, θα αρχίσουμε από την αρχή. Όμως στιγμές όπως αυτή, πρέπει να αναγνωρίζεις ποιος είναι καλύτερος και φέτος ήταν εκείνος. Δεν τον φοβάμαι ως αντίπαλο, μου αρέσει να μάχομαι μαζί του και θα ήθελα να είχαμε ακόμα περισσότερες μάχες φέτος», παραδέχθηκε ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ.

photo credits: Mercedesf1team.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ