FORMULA 1

Αλόνσο: "Καθορισμένο που θα οδηγώ το 2015"

Αλόνσο: "Καθορισμένο που θα οδηγώ το 2015"

Ο Ισπανός λέει ότι "είναι μια πολύ προφανής επιλογή", καθώς στο παιχνίδι πλην της McLaren φέρεται να έχει μπει και η Mercedes.

Ο Φερνάντο Αλόνσο άφησε να εννοηθεί μετά το τέλος του Ρωσικού GP ότι δεν πρόκειται να απουσιάσει το 2015 από τη Formula 1 και ότι το πλάνο του με τη νέα ομάδα που θα αγωνίζεται, μετά την αποχώρησή του από τη Ferrari στο τέλος της φετινής σεζόν, είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

Το πιθανότερο σενάριο, κατά πολλούς, είναι να επιστρέψει στη McLaren και να ηγηθεί της αναβίωσης της McLaren-Honda - καθώς ως γνωστόν το ιαπωνικό εργοστάσιο θα επιστρέψει του χρόνου στη Formula 1 για να προμηθεύει με κινητήρες την αγγλική ομάδα, όπως έκανε μέχρι το 1992.

Παρόλα αυτά, πριν τον αγώνα αναπτύχθηκαν φήμες ότι δεν αποκλείεται ο Ισπανός να περάσει ένα χρόνο στη Lotus ή στη Williams, περιμένοντας να ελευθερωθεί η θέση του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes το 2016. Διότι πολλοί εκτιμούν ότι η McLaren θέλει να οικοδομήσει πάνω στον Άγγλο, λόγω και του νεαρότερου της ηλικίας του σε σχέση με τον Αλόνσο, τη νέα της εποχή με τη Honda.

Ο Αλόνσο, τον οποίο αναμένεται να διαδεχθεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ το 2015 στη Ferrari, είπε μετά το τέλος του αγώνα στο Σότσι στο βρετανικό Sky: " Το μέλλον μου είναι ήδη καθορισμένο - ή, τουλάχιστον, καθορισμένο ήδη στο μυαλό μου εδώ και κάποιους μήνες. Τώρα λύνουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, όχι τίποτα σπουδαίο".

"Πρέπει να κάνετε υπομονή, να περιμένετε λίγο. Δεν μπορώ να πω τίποτα μέχρι να τελειώσουν όλα, αλλά θα κάνω το καλύτερο για το μέλλον μου και το καλύτερο για το μέλλον της Ferrari, διότι αυτή είναι η ομάδα που αγαπάω. Όταν μάθετε, θα πείτε ότι ‘ήταν τόσο προφανές ότι θα έκανες αυτό".

Πάντως, από πλευράς Mercedes, ο Νίκι Λάουντα επανέλαβε και στο Σότσι όσα είχε πει στη Σουζούκα: ότι ο Αλόνσο δεν ενδιαφέρει την γερμανική εταιρεία για τη νέα σεζόν: " Έχουμε συμβόλαιο με τον Λιούις για το 2015, οπότε δεν υπάρχει χώρος για τον Αλόνσο. Ο Τότο Βολφ κι εγώ θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Λιούις, και είμαστε σε διαρκείς διαπραγματεύσεις μαζί του αν θέλει να μείνει μαζί μας και μετά το 2015", είπε ο Αυστριακός, πρόεδρος της Mercedes GP.

Πάντως, στο παρελθόν της Formula 1 μόνο σπάνιο δεν είναι το φαινόμενο όπου κατηγορηματικές αρνήσεις φημών έχουν οδηγήσει σε εντελώς απρόσμενες επιβεβαιώσεις τους - και δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και στην περίπλοκη περίπτωση Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ