FORMULA 1

Αλόνσο: "Δύο πρωταθλήματα δεν είναι αρκετά"

Αλόνσο: "Δύο πρωταθλήματα δεν είναι αρκετά"

Οκτώ χρόνια είναι πολλά δίχως τίτλο για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο οδηγός της Ferrari έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τη σχέση του με τον Κίμι Ράικονεν.

" Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα γίνω οδηγός της Φόρμουλα 1, ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα νικήσω σε ένα Grand Prix και είμαι σίγουρος πως δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα κατακτήσω δύο τίτλους. Είμαι περήφανος και ευτυχισμένος με την καριέρα μου", τόνισε ο Φερνάντο Αλόνσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Αφού κατάφερε όλα τα παραπάνω, κατέληξε πως δύο πρωταθλήματα δεν είναι αρκετά: " Αν με ρωτήσετε τώρα και βρίσκομαι στη μέση ενός πρωταθλήματος, είμαι πεινασμένος για νίκες, πεινασμένος για μεγαλύτερη επιτυχία, θα σας απαντήσω πως δύο πρωταθλήματα δεν είναι αρκετά".

Ο κατά γενική ομολογία πληρέστερος οδηγός στη Φόρμουλα 1 παραμένει δίχως τίτλο εδώ και οκτώ χρόνια. Μονίμως πρωταγωνιστής, αλλά ποτέ θριαμβευτής στο τέλος της σεζόν.

Η Ferrari επέλεξε να φέρει πίσω στο Μαρανέλο τον Κίμι Ράικονεν. Ο Αλόνσο ρωτήθηκε για τη συνύπαρξη δύο παγκόσμιων πρωταθλητών. Έσπευσε να υπογραμμίσει πως δεν υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα τους.

" Νομίζω πως είναι πολύ ταλαντούχος, οπότε αυτό είναι μεγάλη βοήθεια και αποτελεί κίνητρο για μένα και για την ομάδα. Η ομάδα γνωρίζει πως πρέπει να δώσει ένα καλό μονοθέσιο γιατί ο Κίμι θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Συχνά λέγονται υπερβολές για τη σχέση δύο οδηγών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Είναι αλήθεια πως πρέπει να νικήσεις τον τιμέιτ του, να αποκτήσεις καλύτερη φήμη ή να έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πιστέψτε με όμως, όταν βρισκόμαστε σε ένα μίτινγκ ή ενημερώνουμε την ομάδα μετά τον αγώνα, ο κόσμος πρέπει να δει την ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχουν προβλήματα, μόνο καλά ή ευχάριστα πράγματα, σχόλια του ενός οδηγού που βοηθούν τον άλλο. Υπάρχει καλή επικοινωνία και καλή ομαδική δουλειά, ό,τι κι αν διαβάζετε ή βλέπετε όσοι βρίσκεστε απέξω".

Ο Αλόνσο παραμένει ασυνήθιστα σιωπηλός τις τελευταίες μέρες στα social media και δεν έχει τοποθετηθε ί σχετικά με την αποχώρηση του Στέφανο Ντομενικάλι από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή. Ο Ιταλός που εργαζόταν 23 χρόνια στη Ferrari αντικαταστάθηκε από τον 42χρονο Μάρκο Ματιάτσι, άνθρωπο του μάρκετινγκ και των αριθμών δίχως αγωνιστική πείρα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ