FORMULA 1

Αλόνσο: "Απρόσμενα καλή η Ferrari"

SPA FRANCORCHAMPS (BELGIO) 23/08/2014 
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI
SPA FRANCORCHAMPS (BELGIO) 23/08/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI © FOTO STUDIO COLOMBO

Ο Ισπανός ελπίζει σε ένα ακόμη βάθρο, στο Σπα, μετά την "καλή έκπληξη" της F14 T στις κατατακτήριες δοκιμές.

Περί της Mercedes δεν γινόταν λόγος, αλλά ο Φερνάντο Αλόνσο δεν περίμενε ότι θα άφηνε πίσω του ούτε τις Williams στις δοκιμές κατάταξης του Βελγικού GP, δεδομένου ότι τα βρετανικά μονοθεσία διαθέτουν τον κινητήρα της Mercedes σε ένα σιρκουί που το πλεόνασμα ισχύος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βεβαίως, θα πρέπει να ειπωθεί επίσης ότι η Williams ποτέ φέτος δεν έχει «ξεκλειδώσει» τη δυναμική του μονοθεσίου της σε βροχερές συνθήκες και αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο για την έκτη θέση του Βάλτερι Μπότας στην εκκίνηση και την ένατη του Φελίπε Μάσα - όμως η απόδοση της Ferrari και του Αλόνσο δεν μειώνεται επουδενί, καθώς ο συνδυασμός ήταν ιδιαίτερα ταχύς και στις ελεύθερες δοκιμές του Σπα.

Επιπλέον, τόσο ο Αλόνσο όσο και ο Κίμι Ράικονεν φαίνεται να έχουν ένα σχετικό προβάδισμα σε σχέση με τις Red Bull RB10 των Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, διότι -με λίγο ισχυρότερο κινητήρα- ήταν σε θέση να επιλέξουν ρυθμίσεις λίγο υψηλότερης άντωσης, χωρίς να χάσουν τόσο πολύ σε ταχύτητα στην ευθεία.

Η απόδοση της Ferrari άφησε τον «El Nano» έκπληκτο: « Ήταν μια καλή έκπληξη κι ελπίζω να κερδίσουμε αρκετούς βαθμούς αύριο. Περιμέναμε ότι η Williams θα ήταν ισχυρή εδώ, αλλά πιστεύω ότι η βροχή κάλυψε λίγο την αληθινή της ταχύτητα κι έτσι πιστεύω ότι στον αγώνα και στο στεγνό θα είναι πολύ ανταγωνιστική».

« Είμαι μπροστά από τις Williams, είμαι ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον ομόλογό μου [Κίμι Ράικονεν] που έχει κερδίσει τέσσερις φορές εδώ, οπότε αναμφίβολα αυτό είναι ένα καλό διήμερο μέχρι στιγμής».

Ο Ισπανός είπε ότι τρέφει ελπίδες να ανέβει ξανά στο βάθρο: « Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας, αλλά αναμφίβολα υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Πιστεύω ότι η τέταρτη θέση της εκκίνησης είναι αρκετά καλή για να το πετύχουμε. Κάποιοι γύρω μας έχουν καλό ρυθμό στη συστοιχία γύρων του αγώνα, όπως ο Ρικιάρντο και οι Williams, οπότε θα πρέπει να δώσουμε μάχη. Όμως ξέρουμε ότι τελευταία η Mercedes παρουσιάζει κάποια μηχανικά προβλήματα, συνεπώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ