FORMULA 1

Αλόνσο: "Θα ανταγωνιστώ τις Mercedes σύντομα"

Αλόνσο: "Θα ανταγωνιστώ τις Mercedes σύντομα"
© FOTO STUDIO COLOMBO

Ο Ισπανός έδωσε τις πιο σαφείς ενδείξεις ότι θα είναι οδηγός της McLaren-Honda το 2015, σε ένα πολυετές σχέδιο που φιλοδοξεί να επαναφέρει τις τρεις πλευρές στην κορυφή της F1.

Σαφείς ενδείξεις ότι του χρόνου θα είναι οδηγός της McLaren-Honda άφησε ο Φερνάντο Αλόνσο μετά τον τελευταίο αγώνα του τεράστιου -όμως πικρού- πενταετούς κεφαλαίου του με τη Ferrari, σήμερα στο Άμπου Ντάμπι και στην αυλαία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Ισπανός, μάλιστα δεν αρνήθηκε μια φήμη ότι ενημέρωσε τον βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ότι του χρόνου θα οδηγεί για τη McLaren: "Ό,τι πει ο βασιλιάς! Ο "βασιλιάς" έχει πάντα δίκιο, έτσι δεν είναι;" είπε, αστειευόμενος, στην ισπανική τηλεόραση ο Αλόνσο.

Πιο σοβαρά, λίγο αργότερα δήλωσε: "Νομίζω ότι πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για όλους του χρόνου. Σίγουρα η Mercedes έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, όπως είδαμε φέτος, και θα το διατηρήσουν πιθανώς και του χρόνου. Όμως εγώ θα μπω σε ένα σχέδιο που δεν είναι μόνο για του χρόνου, είναι μια μακροχρόνια σχέση. Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο που θα αντιμετωπίσει τη Mercedes, ελπίζω σύντομα, και για αυτό πήρα αυτή την απόφαση".

Σχετικά με την αποχώρησή του από τη Ferrari, o Αλόνσο είπε: "Έχω εναλλασσόμενα συναισθήματα. Θα μου λείψει η ομάδα, θα μου λείψουν όλα τα παιδιά. Αλλά κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία, διότι όταν μπαίνεις σε ένα καινούριο σχέδιο είναι επειδή πιστεύεις ότι είναι καλύτερο. Νομίζω ότι ήταν έτσι και πέρσι με τον Φελίπε, μετά από μια μακροχρόνια σχέση με τη Ferrari, και σήμερα είναι στη δεύτερη θέση του βάθρου".

Τέλος, σε ερώτηση αν η -φημολογούμενη- αντικατάσταση του Μάρκο Ματιάτσι στην αγωνιστική διεύθυνση της Ferrari θα τον κρατούσε στο Μαρανέλο, ο Ισπανός απάντησε: "Όχι, νομίζω ότι ένας άνθρωπος ήταν το πρόβλημα εκεί». Και κατέληξε: «Νομίζω ότι η 9η είναι αυτό που ζητούσαμε. Τώρα είναι καιρός να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και να προετοιμαστούμε για το 2015 με καλύτερο τρόπο"...

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ