FORMULA 1

Αλόνσο: "Πανέτοιμος για Μαλαισία"

Αλόνσο: "Πανέτοιμος για Μαλαισία"

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα οδηγήσει για πρώτη φορά την MP4-30 στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Μαλαισίας. Θα ρίξει φως και για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Ένα μήνα μετά το ατύχημα του στις δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης ο Φερνάντο Αλόνσο θα αγωνιστεί στο Grand Prix Μαλαισίας στη Σεπάνγκ την Κυριακή (29/3).

Ο τρις φορές νικητής του αγώνα υπάκουσε στις εντολές των γιατρών και δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα της σεζόν στη Μελβούρνη, παρότι ο ίδιος το ήθελε πολύ.

" Έχω δουλέψει σκληρά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αισθάνομαι καλά και έτοιμος να αγωνιστώ. Η ζέστη στη Μαλαισία είναι πάντοτε σκληρή για τους οδηγούς, όμως εγώ έχω επικεντρωθεί στην προπόνηση μου και είμαι έτοιμος για όλες τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε στη Σεπάνγκ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλόνσο που υπέστη διάσειση σε ένα από τα χειρότερα ατυχήματα στην καριέρα του.

Η McLaren πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση στη Μελβούρνη, αλλά τουλάχιστον δημόσια ο πρώην οδηγός της Ferrari πιστεύει στην προοπτική της MP4-30.

"Θα είναι δύσκολος ο αγώνας, αλλά ανυπομονώ να ξαναμπώ στην MP4-30 για πρώτη φορά σε Grand Prix, να επιστρέψω στους αγώνες. Δούλεψα στον προσομειωτή στο εργοαστάσιο και το βασικό μέλημα μου είναι να συνεχίσω τη βελτίωση του "πακέτου" μας με τους μηχανικούς, στην ισορροπία και στο αγωνιστικό set-up. Το μονοθέσιο έχει προοπτικές και θα πιέζω σε κάθε αγώνα, μέχρι να δούμε αποτελέσματα.

Παρακολούθησα τον αγώνα στην Αυστραλία και βρισκόμουν σε επαφή με ανθρώπους της ομάδας. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, αλλά το αποτέλεσμα του Τζένσον στη Μελβούρνη ήταν ενθαρρυντικό από πλευράς της αξιοπιστίας και της συλλογής δεδομένων, που είναι πραγματικά πολύ σημαντικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κέβιν (Μάγκνουσεν) για τις προσπάθειες του και είναι πραγματικά κρίμα που δεν θα βρίσκεται στη σειρά εκκίνησης".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ