FORMULA 1

Αλόνσο: "Ο Ναδάλ είναι Θεός"

Αλόνσο: "Ο Ναδάλ είναι Θεός"

Ο Φερνάντο Αλόνσο χαρακτήρισε τον Ράφα Ναδάλ ως τον κορυφαίο Ισπανό αθλητή όλων των εποχών σε δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Αν ποτέ οι Ισπανοί κληθούν να επιλέξουν τον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών στη χώρα, τα ονόματα των Ράφα Ναδάλ και Φερνάντο Αλόνσο θα βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Έκαναν το αδύνατο δυνατό σε αθλήματα που η Ισπανία δεν ήταν υπερδύναμη.

Κι αν πριν από τον Ναδάλ προηγήθηκαν άλλοι Ισπανοί νικητές στα Grand Slam, στη Φόρμουλα 1 ο Αλόνσο δεν έχει συναγωνισμό.

Ο οδηγός της McLaren μίλησε για τον αριστερόχειρα από τη Μαγιόρκα σε ντοκιμάντερ που θα προβάλλει το BBC για τα δέκα χρόνια επιτυχίας του συμπατριώτη του στο Ρολάν Γκαρός και για την αναζήτηση του 10ου τίτλου στο Παρίσι, την επονομαζόμενη "la decima".

" Στην Ισπανία είναι πιθανότατα ο σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία. Όταν είσαι ένας καλός τύπος μακριά από τον αθλητισμό, όπως είναι ο Ναδάλ, έτσι κερδίζεις τους ανθρώπους, έτσι σε αγαπούν.

Καθεμιά νίκη, κάθε πρωτάθλημα που κερδίζει υπάρχει ένα συναίσθημα υπερηφάνειας του να είσαι Ισπανός, γιατί μας εκπροσωπεί με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα περισσότερο φέτος μετά τους τραυματισμούς που έχει και τις δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες. Αν κερδίσει φέτος θα είναι πιθανότατα σαν να νικήσει (στο Ρολάν Γκαρός) για πρώτη φορά".

Αυτά τα λόγια είπε ο Αλόνσο για τον Ναδάλ στο ντοκιμαντέρ του BBC. Πρόσθεσε πως θα παρακολουθήσει την πορεία του πρώην Νο1 φέτος στο Παρίσι, ακόμα και τη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά που θα βρίσκεται στο Μόντρεαλ για το Grand Prix του Καναδά.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ