FORMULA 1

Αλόνσο: "Η McLaren θα μπει στην πρώτη τριάδα"

Albert Park, Melbourne, Australia.
Saturday 24 March 2018.
Fernando Alonso, McLaren. 
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST5419
Albert Park, Melbourne, Australia. Saturday 24 March 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST5419 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι η McLaren φέτος μπορεί να παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική και να πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Με τρεις αναβαθμίσεις του μονοθεσίου MCL33 μέχρι τον μέσον του Μαΐου, η McLaren θα γίνει σύντομα -σύμφωνα με τον διευθυντή της, Ερίκ Μπουγέ- πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ όσο στην Αυστραλία – καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο λέει ότι φέτος η αγγλική ομάδα μπορεί να μπει στη μάχη της πρώτης τριάδας, μαζί με τις Mercedes-Ferrari-RBR.

Στο πρώτο της γκραν πρι με τους κινητήρες της Renault, έπειτα από τρία άνυδρα χρόνια με τη Honda, η McLaren τερμάτισε και με τα δύο μονοθέσια, όμως δεν μπήκε στη δεκάδα της εκκίνησης - και ο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε τη στρατηγική του ευδαιμονία και προβλήματα άλλων συνδυασμών για να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Albert Park, Melbourne, Australia.
Friday 23 March 2018.
Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault.
Photo: Zak Mauger/McLaren
ref: Digital Image _54I5860
Albert Park, Melbourne, Australia. Friday 23 March 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault. Photo: Zak Mauger/McLaren ref: Digital Image _54I5860 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Ο Ισπανός, πάντως, εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με την MCL33: «Ξέραμε από χτες ότι η ταχύτητά μας στον αγώνα είναι ανώτερη από την ταχύτητά μας στις δοκιμές κατάταξης. Ήταν σπουδαίο που μπήκαμε και οι δύο στους βαθμούς και ήμαστε σε θέση να μονομαχήσουμε τροχό-με-τροχό με άλλα αυτοκίνητα. Στον αγώνα εκμεταλλευτήκαμε κάποιες περιστάσεις άλλων, αλλά η ομάδα έκανε αλάνθαστη δουλειά για να τις αξιοποιήσουμε», είπε ο Αλόνσο.

«Ήταν μια διαφορετική αίσθηση. Ήμαστε σε θέση να αμυνθούμε, να επιτεθούμε, να αγωνιστούμε με τρόπο που δεν μπορούσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Οπότε είναι πολύ πιο διασκεδαστικό φέτος» συμπλήρωσε ο 37χρονος, και κατέληξε: «Πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε τις μεγάλες ομάδες. Ξέρουμε τι έρχεται για το αυτοκίνητο στο Μπαχρέιν, στην Κίνα και στην Ισπανία».

Albert Park, Melbourne, Australia.
Sunday 25 March 2018.
Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault, enters his car.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _2ST2726
Albert Park, Melbourne, Australia. Sunday 25 March 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault, enters his car. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST2726 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Σύμφωνα με τον Μπουλιέ, ο Αλόνσο αναφέρεται σε εξαρτήματα που δεν μπορούσαν να είχαν διαθέσιμα στην Αυστραλία: «Εδώ είδαμε ό,τι περιμέναμε το χειμώνα - να είμαστε κοντά στην πρώτη δεκάδα. Ξέρουμε ότι έχουμε περισσότερη ταχύτητα για να ανέβουμε ψηλότερα στην εκκίνηση», τόνισε ο Γάλλος.

«Ξέρουμε ότι έρχονται περισσότερα. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, κι ούτε πιστεύω ότι ο Φερνάντο είναι χαρούμενος και τις δοκιμές κατάταξης εδώ. Αλλά ο Φερνάντο είναι ικανοποιημένος από τη δυναμική που ακόμα απομένει να αντλήσουμε από το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι γι’ αυτό μπορεί να πει ότι είναι χαρούμενος».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ