FORMULA 1

Αλλάζουν ώρα όλοι οι αγώνες της Formula 1

Αλλάζουν ώρα όλοι οι αγώνες της Formula 1
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Τα grand prix της Formula 1 του 2018 αλλάζουν ώρα εκκίνησης, από 10 μέχρι 130 λεπτά, όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIA. Γιατί γίνονται οι μεταβολές.

Κοσμοϊστορικές αλλαγές στη Formula 1, αφού αλλάζουν ώρα όλοι οι αγώνες στο καλεντάρι και πηγαίνουν από 10 λεπτά έως 130 λεπτά πιο μπροστά!

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τη νέα σεζόν, η FIA μαζί με τη διοργανώτρια αρχή παρουσίασαν το πρόγραμμα των 21 grand prix της νέας σεζόν, με μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια: όλοι οι αγώνες αρχίζουν δέκα λεπτά μετά από τη συμπλήρωση της ώρας.

Η μικρή μεταβολή θα παίξει μεγάλο ρόλο για τα τηλεοπτικά κανάλια, που συχνά συνδέονται με τις πίστες τη στιγμή της εκκίνησης, που παραδοσιακά γίνεται με τη συμπλήρωση κάποιας ώρας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι συνδέσεις μπορούν να γίνονται νωρίτερα και τα κανάλια να μην έχουν πρόβλημα στη διαμόρφωση του προγράμματος της ημέρας.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά την ώρα εκκίνησης των αγώνων στην Ευρώπη. Έρευνες έδειξαν ότι το τηλεοπτικό κοινό συντονίζεται στους δέκτες του για τους αγώνες πιο αργά το απόγευμα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η εκκίνηση να δίνεται μία ώρα αργότερα, που μαζί με το εξτρά 10λεπτο, η μεταβολή φτάνει τα 70 λεπτά.

Κατά συνέπεια, οι αγώνες σε Ισπανία, Μονακό, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βέλγιο και Ιταλία θα αρχίσουν στις 16:10 αντί για την παραδοσιακή ώρα των 15:00.

Μοναδική εξαίρεση μόνο για φέτος αποτελεί το γαλλικό grand prix, που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Ιουνίου. Την ίδια ημερομηνία διεξάγονται τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ένας εκ των οποίων, το Αγγλία - Παναμάς, θα έπεφτε σε ένα κομμάτι μαζί με το grand prix, εάν είχε ώρα εκκίνησης τις 16:10. Γι' αυτόν τον λόγο, το συγκεκριμένο grand prix θα εκκινήσει στις 17:10.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμα δύο αλλαγές, αφού ο αγώνας στο Μπαχρέιν, που συνήθως άρχιζε στη δύση του ηλίου, πλέον θα διεξάγεται λίγο αργότερα, ώστε να αποτελεί κανονικό νυχτερινό αγώνα, ενώ το grand prix της Βραζιλίας πηγαίνει μία ώρα νωρίτερα.

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ 2018

Αλλάζουν ώρα όλοι οι αγώνες της Formula 1

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ