Ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί στην F1

Ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί στην F1

Από το 2018 παγκόσμια ομοσπονδία αναμένεται να επιβάλλει τη χρήση μόλις τριών υβριδικών μηχανών για ολόκληρη τη σεζόν!

Παρότι η υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται στους οδηγούς για τη χρήση υβριδικών μηχανών πέραν του ορίου των τεσσάρων που ισχύει για όλη τη σεζόν, έχει καταντήσει σχεδόν αστεία, τα πλάνα της FIA δεν επηρεάζονται! Έτσι από την επόμενη αγωνιστική σεζόν της Formula 1, αναμένεται να έχουμε ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στη χρήση τους, καθώς το νέο όριο θα είναι οι τρεις!

Συγκεκριμένα, οι αγωνιστικοί κανονισμοί του 2018 κάνουν λόγο για χρήση 3 κινητήρων εσωτερικής καύσης (ICE), 3 μικρών θερμικών ηλεκτροκινητήρων (MGU-H), 3 υπέρ-τροφοδοτών (TC) αλλά μόλις 2 μεγάλων ηλεκτροκινητήρων (MGU-K), 2 συστημάτων ανάκτησης ενέργειας (ES) και 2 συστημάτων διαχείρισης ηλεκτρονικών (CE).

Όλα αυτά ενώ το σύστημα που θέλει τη χρήση κάθε μέρους άνω του ορίου να φέρνει ποινές στις θέσεις των οδηγών στο grid, έχει δεχθεί έντονη κριτική. Πως όχι άλλωστε από τη στιγμή που στο Grand Prix Ιταλίας που έγινε στη Μόντσα, οι ποινές έφτασαν στον εξωπραγματικό αριθμό των 150 θέσεων!

Photo credits: forceindiaf1.com

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ποια είναι η κατάλληλη ράτσα σκύλου για σένα

Ποια είναι η κατάλληλη ράτσα για σένα; Γιατί τα σκυλιά μοιάζουν με τα αφεντικά τους; Eιδικοί απαντούν στις ερωτήσεις που θα χτίσουν πιο ξεχωριστή σχέση της ζωής σου.

Μηχανάκια, η μεγαλύτερη μάστιγα των ελληνικών δρόμων

Μερικές φορές, δύο τροχοί αρκούν για να προκαλέσουν χάος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24