MOTORSPORTS

8 ώρες της Suzuka: Ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ιαπωνία

8 ώρες της Suzuka: Ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ιαπωνία
JUN GOTO/POINTPLUSPHOTO

Για 38η φορά θα διεξαχθεί φέτος ο μεγαλύτερος αγώνας μοτοσυκλετών στην Ιαπωνία και ένας από τους πλέον φημισμένους σε όλον τον κόσμο.

Για 38η φορά θα διεξαχθεί φέτος ο μεγαλύτερος αγώνας μοτοσυκλετών στην Ιαπωνία και ένας από τους πλέον φημισμένους σε όλον τον κόσμο. Ο οκτάωρος αγώνας αντοχής μοτοσυκλετών στη θρυλική πίστα της Suzuka θα γίνει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου.

Κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 γύρους και θα έχει στη διάθεσή της 15 ελαστικά, χωρίς σε αυτά να συγκαταλέγονται τα βρόχινα.

Οι πρωταγωνίστριες ομάδες πραγματοποιούν συνήθως εφτά αλλαγές ελαστικών. Αυτό σημαίνει πως κάποια από τα ελαστικά θα συμπληρώσουν δύο ώρες εντός πίστας, δηλαδή 300 χιλιόμετρα στη συνολικού μήκους 5,8χλμ. Suzuka.

Από το 2006 η Bridgestone είναι ο προμηθευτής του νικητή του αγώνα της Suzuka και φέτος θέλει να επεκτείνει το ρεκόρ της, αφού προμηθεύει τις κορυφαίες ομάδες. Τα δύο πρoηγούμενα χρόνια η ομάδα της Honda, MuSASHi RT HARC-PRO ήταν η νικήτρια με τους Takumi Takahashi, Leon Haslam και Michael van der Mark.

Φέτος τη θέση του Haslam που είναι μέλος της ομάδας της Aprilia στα SBK παίρνει ένας θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας. O Casey Stoner επιστρέφει στην ενεργό δράση και μετά τους δύο Παγκόσμιους τίτλους στα MotoGP θέλει να προσθέσει στο βιογραφικό του μία νίκη στον οχτάωρο της Suzuka.

H εργοστασιακή ομάδα της Yamaha θα έχει τους αναβάτες της ομάδας Tech3 στα MotoGP, Pol Espargaro και Bradley Smith, μαζί με τον Πρωταθλητή Superbike Ιαπωνίας, Katsuyuki Nakasuga. H περσινή δεύτερη της γενικής κατάταξης, η ομάδα της Yoshimura Suzuki, θα συμμετέχει με τους Takuya Tsuda, Josh Waters και τον «πρωτάρη» Alex Lowes.

Τέλος, μια συμμετοχή που κάνει εντύπωση είναι αυτή του 44χρονου Akira Yanagawa που θα είναι μέλος του Team Green Kawasaki, μαζί με τον συμπατριώτη του Kazuki Watanabe και τον Haji Ahmad Yudhistira από την Ινδονησία.

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver:

O Bottas στη Ferrari με 12 εκ. ευρώ

Mustang Apollo Edition: με διαστημική περιβολή

Μini Superleggera: Mε ανοιχτούς ορίζοντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ