MOTORSPORTS

33ο «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλλυ Φθιώτιδος: Με 32 συμμετοχές

33ο «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλλυ Φθιώτιδος: Με 32 συμμετοχές

Όλα είναι έτοιμα για τον 5ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες στη Φθιώτιδα στις 25-26 Ιουνίου.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το 33ο «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλι Φθιώτιδος που θα διεξαχθεί στις 25-26 Ιουνίου, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.). Η πλειονότητα των πρωταγωνιστών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλ» που έχουν συμμετάσχει στους χωμάτινους αγώνες του θεσμού ως τώρα θα βρεθούν και στην Λαμία, η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο για ακόμη ένα Ράλι Φθιώτιδος.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κρίνεται ικανοποιητικός για την εποχή, με 32 πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή και τον συναγωνισμό, τόσο στη Γενική Κατάταξη όσο και στις επιμέρους Κατηγορίες, να αναμένεται έντονος. Οι Κατηγορίες C2 και C3 είναι οι πιο πολυπληθείς, εφοδιάζοντας τον αγώνα με 10 συμμετοχές έκαστη. Από την C2 αναμένεται να προκύψει και το πλήρωμα που θα κερδίσει το 33ο «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλι Φθιώτιδος, αφού περιλαμβάνει τα Mitsubishi Lancer και Subaru Impreza, παλαιότερης ή νεότερης γενιάς.

Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της C3 συμμετέχουν τα κορυφαία πληρώματα της Κατηγορίας F2, της ξεχωριστής Κατηγορίας για δικίνητα αυτοκίνητα που συγκεντρώνει ιδιαίτερα αξιόλογους συνδυασμούς. Βέβαια, στο πλαίσιο της F2, πέραν των πληρωμάτων της C3 δεν πρέπει να υποτιμηθούν και οι συμμετέχοντες της πάντοτε, ειδικά στο χώμα, ανταγωνιστικής C6 που αποτελείται από τα αυτοκίνητα της κλάσης Α5, η οποία έχει υπάρξει φυτώριο οδηγών στα χωμάτινα ράλι κατά το παρελθόν και συγκεντρώνει 7 συμμετοχές. Επιπροσθέτως, η λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνει ακόμη από 2 πληρώματα στις C4 και C5, καθώς και ένα πλήρωμα με αυτοκίνητο 4Χ4 που εντάσσεται στην Τ8.

Υπενθυμίζεται πως το 33ο «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλι Φθιώτιδος περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, ενώ επίκεντρο του αγώνα θα είναι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.) που θα στεγάσει το Service Park. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου στις 17:45, με τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς τον χώρο του ΧΥΤΑ Λαμίας, όπου και θα διεξαχθεί η Υπερειδική Διαδρομή του αγώνα, μήκους 3,7 χιλιομέτρων.
Έπειτα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για σέρβις και διανυκτέρευση, με το κυρίως μέρος του αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 26 Ιουνίου και να περιλαμβάνει 2 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές "Ελευθεροχώρι" μήκους 17,87 και «Ρεγγίνι-Καρυά» μήκους 18,52 χιλιομέτρων, συνθέτοντας έτσι έναν αγώνα συνολικού μήκους 76,48 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο Τερματισμός, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 15:32.

Το «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την στήριξή του στον αγώνα, όντας ξανά Χορηγός Ονομασίας και φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του, τον Τεχνικό Έλεγχο.

Ιστοσελίδα ΑΛΑΛ: http://www.alal.gr/33o-i-kteo-chalkias-rally-fthiotidos/

Live-timing: http://www.infomega.gr/live/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Νίκη της Ford στο Le Mans 24 Hours

Η Michelin στην κορυφή του Le Mans 24 Hours

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ