ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας ο Αλβανός

Στο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας ο Αλβανός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ΙΕΚ Ξυνή Δικέας ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξη Αλβανού, αλλάζοντας πλέον τα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Με τη φανέλα του ΙΕΚ Ξυνή Δικέας θα αγωνίζεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Αλέξης Αλβανός, όπως έγινε επίσημα γνωστό. Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

"Η ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή Δικέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κορυφαίο έλληνα χειροσφαιριστή, Αλέξη Αλβανό. Ο σπουδαίος αυτός αθλητής ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ (1990-1999) και εν συνεχεία μετακόμισε στον Πανελλήνιο (1999-2004). Εν συνεχεία αγωνίστηκε για 8 χρόνια στο Γερμανικό Πρωτάθλημα όπου φόρεσε τις φανέλες των Βέτσλαρ (2004-2006), Γκούμερσμπαχ (2006-2009), Ράιν Νέκαρ Λόβεν (2009), Λούμπεκε (2009-2011), Μπάλινγκεν (2011-2012). Με τη Γκούμερσμπαχ κατέκτησε το Κύπελλο EHF το 2009. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ το 2012.

Εν συνεχεία βρέθηκε στον ΠΑΟΚ με τον οποίο κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Συνολικά στην καριέρα του, ο Αλέξης Αλβανός έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και ένα Ευρωπαικό Κύπελλο Ομοσπονδίας με τη Γκούμερσμπαχ,όντας ο μοναδικός Ελληνας αθλητής που έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο εκτός συνόρων.

Ως μέλος της Εθνικής ομάδας νέων έχει κατακτήσει την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005, ενώ ήταν τέταρτος με την Εθνική νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1999. Με την Εθνική Ανδρών κατέκτησε την 6η θέση στην Ολυμπιάδα του 2004".

Αμέσως μετά την συμφωνία των δύο πλευρών, ο Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή) δήλωσε πως " είναι μία μεταγραφή που είναι πολύ σημαντική για την ομάδα μας .Ξέρει όλη η Ελλάδα τι σημαίνει το όνομα Αλβανός στο Χάντμπολ. Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους αθλητές που έχει περάσει και ήρθε στα ΙΕΚ Ξυνή να βοηθήσει, να τελειώσει την καριέρα του σε τέσσερα-πέντε χρόνια σε μας και πιστεύω όσα χρόνια παίξει θα πάρουμε τίτλους οπωσδήποτε, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες νέες μεταγραφές και τα παιδιά που έχουμε τα οποία απέδειξαν ότι έχουμε ομάδα για Πρωταθλητισμό γιατί και η 4η θέση δεν ήταν κακή πέρυσι. Άρα λοιπόν πιστεύουμε ότι με τις μεταγραφές και τη δυναμική που έχουμε ήδη, το νταμπλ μπορεί να παρθεί. Άρα αυτό που λέμε είναι η κατάκτηση του νταμπλ και ένα βήμα στην Ευρώπη".

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Αλβανός εξήγησε ότι " σίγουρα η παρουσία των κκ Ξυνή και Πουρνάρα και βεβαίως του προπονητή είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός λόγος για να συνεργαστεί κανείς μαζί τους, όπως βεβαίως και το όνομα της ομάδας που έχει τη δική της βαρύτητα. Είναι μία ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια έδειξε πόσο μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια και νομίζω ότι με τη βοήθεια τη δική μου και των παιδιών η ομάδα θα πάει ψηλά. Στόχος πάντα είναι το Πρωτάθλημα. Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα από το εξωτερικό σε όποια ομάδα πήγα δεν νοείται να υπήρχε άλλος στόχος. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πολλές αλλά η προσπάθεια είναι μεγάλη για να έρθει ο τίτλος", ενώ αναφορικά με την νέα σεζόν είπε: " Ό,τι και να έχει συμβεί στο παρελθόν και ότι και αν έχει κατακτηθεί , δεν είμαστε ποτέ χορτασμένοι και πάντα θέλουμε το καινούργιο την επιτυχία και αυτό θα κάνουμε και φέτος για να πάρουμε με την ομάδα ότι μπορούμε".

Τέλος, ο προπονητής του συλλόγου, Παναγιώτης Ιατρούδης, σχολίασε για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής: " Πραγματικά είναι από τις πιο ευχάριστες στιγμές της προπονητικής μου καριέρας το ότι είμαι σε ένα σύλλογο που ξεκινάει για να γιγαντωθεί. Έχουμε δύο φοβερούς ανθρώπους με επικεφαλής τον Πρόεδρο μας κ. Σοφοκλή Ξυνή και με τον κο Πουρνάρα που έχουμε κοινά οράματα όχι μόνο να είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά να έχει και Ευρωπαϊκούς στόχους. Εμείς πραγματικά θέλουμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα, καταναλώνοντας πολλά κιλά ιδρώτα πρωταθλήματος μέσα στο γήπεδο και με πολύ δουλειά να δώσουμε και ένα ευρωπαϊκό όραμα στο ελληνικό χάντμπολ. Είμαι από τους τυχερούς προπονητές που θα συνεργαστώ με δύο εκ των κορυφαίων παικτών που έχει αναδείξει το ελληνικό χάντμπολ αλλά και παιδιά νέα με σπουδαίο ταλέντο που θα κάνουμε ένα σύλλογο πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ