ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στα ημιτελικά του Challenge Cup η ΑΕΚ!

Στα ημιτελικά του Challenge Cup η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ επικράτησε 32-18 της Μπέρχεμ με τη συμπαράσταση οπαδών της στο Λουξεμβούργο και με δύο νίκες προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Challenge Cup στο χάντμπολ. Αντίπαλός της, η πορτογαλική Μαδέιρα.

Είχε το 32-25 του πρώτου αγώνα. Είχε και τη συμπαράσταση των οπαδών της στο Κροτέμ του Λουξεμβούργου. Πώς να μην προκριθεί; Το έκανε, μάλιστα, με δύο νίκες.

Η ΑΕΚ νίκησε (32-18) την Μπέρχεμ κι εκτός έδρας και με συνολικό σκορ 64-43 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Challenge Cup στο χάντμπολ.

Η Ένωση μπήκε αποφασιστικά από τα πρώτα λεπτά και με "όπλο" την άμυνα προοδευτικά διεύρυνε τη διαφορά. Το ίδιο συνεπής ήταν και η "κιτρινόμαυρη" επίθεση με αποτέλεσμα να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των παικτών του Νίκου Γραμματικού σε κανένα σημείο.

Αντίπαλος του "Δικεφάλου" στο δρόμο προς τον τελικό η πορτογαλική Μαδέιρα, η οποία μετά την ισοπαλία στη Ρωσία, νίκησε την Ντινάμο Βίκτορ στην έδρα της.

Στον άλλο ημιτελικό, η Βέστμαναγιερ από την Ισλανδία περιμένει μία εκ των Φίλιγκεν (Νορβηγία) και Ποτάισα (Ρουμανία). Οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν στις 21 ή 22 Απριλίου στη Μαδέιρα και η ρεβάνς στην Αθήνα στις 28 ή 29 του ίδιου μήνα.

ΜΠΕΡΧΕΜ (Αντρέι Γκουλμπίτσκι): Λισκάι, Ρέντινγκ, Καρπ, Γκούντεν 2, Στάιν 4, Πιέτρασικ 1, Βέγερ 2, Α. Μπιελ, Μορέιρα, Αλμέιδα, Γκεμάρε 3, Στούπαρ 3, Γκέρμπερ 1, Μπρίτνερ, Σμαλ, Λ. Μπιελ 2

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος 1, Πέρρος 3, Γεωργιάδης 1, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 4, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 6, Δομπρής 3, Βαμβακάς 1, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς

Διαιτητές: Σίρμπου – Σουπονίκοφ (Μολδαβία) Παρατηρητής: Ντουμπεντού (Γαλλία) Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι: 2/4-0/0 Κόκκινη: 50:29 Βαμβακάς (3 δίλεπτα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ