ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σπουδαία ματς στη 2η αγωνιστική

Σπουδαία ματς στη 2η αγωνιστική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σούπερ ντέρμπι στο Καματερό ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι., μεγάλα ματς σε Δαϊς, Έδεσσα, Συκιές

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα πέντε από τα έξι παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στην Handball Premier με τα περισσότερα από αυτά να έχουν το χαρακτήρα του ντέρμπι αφού πρόκειται για αναμετρήσεις ανάμεσα σε σχεδόν ισοδύναμες ομάδες.

ΑΕΚ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (20:00)

Αναμφίβολα το κορυφαίο θα διεξαχθεί στο κλειστό του Καματερού, όπου η ανεβασμένη ΑΕΚ μετά το «διπλό» στο Άργος θα υποδεχθεί τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ. Κώστας Τσιλιμπάρης, Αλέξης Αλβανός, Αντώνης Αργυράκης, Τάσος Παπαδιονυσίου και Τάσος Τσακνής θα τεθούν αντιμέτωποι με την παλιά τους ομάδα, αφού πλέον βρίσκονται στην ομάδα της Νέας Ιωνίας.

Για την ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ θα απουσιάσουν οι Κωστακίδης (βαρύ διάστρεμμα) και Λεωνίδας.

Για την «Ένωση» τα νέα είναι καλά, αφού ο Διονύσης Γεωργιάδης προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Ο προπονητής του «δικεφάλου» Κώστας Τούτσης είπε: «Το ματς με τον Διομήδη ανήκει στο παρελθόν δεν μπορεί να μας δώσει τίποτα από εδώ και πέρα. Σίγουρα πήραμε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Από κει και πέρα το αυριανό ματς είναι διαφορετικό. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Εμείς έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για το ματς και ελπίζω να βγάλουμε στο γήπεδο, αυτά που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Στόχος είναι η νίκη, αλλά από κει και πέρα, ακόμα και αν έρθει, δεν μπορούμε ακόμα να οριοθετήσουμε στόχους».

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. Παναγιώτης Ιατρούδης επεσήμανε: «Είναι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για εμάς. Είναι δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες και ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι ένα ματς που πρέπει κάθε φίλος του αθλήματος να είναι παρών. Μακάρι σε τέτοια παιχνίδια να υπάρχει τηλεοπτική ή έστω ιντερνετική κάλυψη. Ο πρώτος γύρος για όλες τις ομάδες είναι για να φτιάξουν την ταυτότητα τους, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς στα ντέρμπι φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες».

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (18:00)

Στο Δαϊς θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού θα αναμετρηθούν Δούκας και Φίλιππος που έχουν υψηλούς στόχους και προέρχονται από νίκες στην πρεμιέρα. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει για μια ακόμα φορά πολλές απουσίες (Μπραουδάκης, Τζηράς, Τόμπρος, Ζαλώνης, Νταρσουλάντ, Ζιβούλοβιτς), ενώ για τους Βεροιώτες θα λείψει ο Ράχιμιτς.

«Θεωρούμε ότι αυτή η χρονιά σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τον Σύλλογο. Θέλουμε να κερδίσουμε. Ο Φίλιππος θεωρητικά αποδυναμώθηκε, αλλά στην πράξη είδαμε ότι παραμένει δυνατός, όπως έδειξε κόντρα στον Πανελλήνιο. Για να πάρουμε αυτό που θέλουμε πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι κόντρα στον Αερωπό», σημείωσε ο διεθνής εξτρέμ Στάθης Ζαμπούνης.

Από την άλλη πλευρά τερματοφύλακας του Φιλίππου Νίκος Ζλατάνος σχολίασε: «Είμαστε μια νέα ομάδα, που προσπαθούμε από το μηδέν να χτίσουμε παραγωγικό σύνολο. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και ελπίζουμε με χαμηλά το κεφάλι να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Δούκας είναι ένα από τα φαβορί της σεζόν. Πρωταγωνίστησε την μεταγραφική περίοδο, είναι γυμνασμένος και γρήγορος, αλλά και εμείς έχουμε τα όπλα μας».

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΠΑΟΚ (18:00)

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Αερωπός θα παίξεις στην έδρα του, αυτή την φορά με τον ΠΑΟΚ. Για τους γηπεδούχους η πρεμιέρα δεν ήταν καλή κόντρα στον Δούκα, αλλά αυτή την φορά ελπίζουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά που έχει γεμάτο ρόστερ, αλλά ακόμα μοντάρεται.

Ο πλέι μέικερ του Αερωπού Λευτέρης Σεϊρεκίδης σχολίασε: «Το Σάββατο χάσαμε ένα ματς, από το οποίο μπορούσαμε να πάρουμε δύο βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει τη φετινή χρονιά, εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω το παιχνίδι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θόδωρος Πετρίδης είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μας δημιουργεί σχεδόν πάντα προβλήματα στην έδρα της. Κάναμε καλό ξεκίνημα με νίκη, αλλά χωρίς να είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση μας. Ο Αερωπός προέρχεται από ήττα θα τα δώσει όλα, όπως και εμείς. Ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Η ομάδα στην αρχή του καλοκαιριού δέχθηκε αμφισβήτηση, αλλά στην πορεία έγιναν πολύ καλές ποιοτικές και ποσοτικές μεταγραφές. Είμαστε καινούργια ομάδα και μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι».

telikiΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (18:00)

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στη Νέα Ιωνία την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι., ο Φοίβος θα επιχειρήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, όπως και το Σεριφάτο, το οποίο θα έχει στην διάθεση του τόσο τον Στόσιτς, αλλά και το νεαποκτηθέντα Γεωργιανό Κμπιλασβίλι (18 ετών, πλέι μέικερ).

«Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Παίζουμε με μια ομάδα που διαθέτει αξιόλογο ρόστερ και το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Αγωνιστικά θα μας λείψει ο Πίτσιος, ενώ ο Αλγερινός Ματσού πιθανότητα θα δοκιμάσει, παρότι ταλαιπωρείται από ίωση. Την προηγούμενη εβδομάδα διαχειριστήκαμε πολύ καλά το ματς κόντρα στον ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και πιστεύω ότι μας βοήθησε στην ψυχολογία μας», τόνισε ο προπονητής Δημήτρης Πελεκίδης.

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου τόνισε: «Στην πρεμιέρα δεν πήγαμε καλά. Ο στόχος μας είναι η νίκη. Πάλι θα γίνει ένα ματς ντέρμπι. Ο Φοίβος είναι πιο έμπειρος, αλλά εμείς θα πάμε να παλέψουμε. Το κυριότερο είναι ότι 10-12 παιδιά που ήρθαν φέτος πρέπει να δέσουν, αφού υπάρχει ανομοιογένεια. Το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος και θα βελτιωθούμε στην πορεία».

Γιορτή ετοιμάζει ο Άρης Νίκαιας στον «Πλάτωνα», αφού θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς του συλλόγου στην μεγάλη κατηγορία μετά από τρία χρόνια απουσίας. Ο Διομήδης Άργους αναζητά πάση θυσία την νίκη, μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Ο τεχνικός του Άρη Τάκης Μελετάκος είπε: «Είναι το πρώτο μας παιχνίδι εντός έδρας στην Handball Premier μετά από καιρό. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σπουδαία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Σκοπός μας είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Θα παίξουμε χωρίς άγχος με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να πάμε σε ένα παιχνίδι που να ελέγχουμε το ρυθμό, χωρίς λάθη».

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: « Ο Άρης Νίκαιας είναι μια ομάδα με εξαιρετική συνοχή και επιμονή. Αυτό τους έκανε και την περασμένη σεζόν άξιους πρωταθλητές στην Α2. Εμείς στοχεύουμε συστηματικά στην βελτίωσή μας ατομικά και ομαδικά. Αν και έχουμε τον πρώτο λόγο το Σάββατο, πρέπει να βγάλουμε πολύ ενέργεια και να επιμείνουμε στους τακτικούς μας στόχους, για να κάμψουμε μια ομάδα, που ειδικά στην έδρα της είναι δυσκολοκατάβλητη».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (16:00)

Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική με ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΣΧ Πυλαίας και Πανελλήνιο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαίο «διπλό» στο Αίγιο, ενώ οι «Ολυμπιονίκες» από την ήττα κόντρα στον Φίλιππο.

Καφαντάρης, Λάππας, Σιαματάς θα λείψουν από τους γηπεδούχους.

Ο τεχνικός της ομάδας Πάνος Γούσιος είπε: «Στόχος μας είναι η νίκη. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε ενθουσιασμό και ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, το έδειξε και πέρσι. Είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα μας και αν είμαστε καλά, πιστεύω θα κερδίσουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ζαραβίνας επεσήμανε: «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Πυλαία προέρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη στο Αίγιο και έχει ενθουσιασμό. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά. Απέναντι στον Φίλιππο είχαμε πολύ «θέλω». Ο αντίπαλος ήταν πιο συγκροτημένος, εμείς πληρώσαμε τα πολλά τεχνικά λάθη και τα αρκετά χαμένα σουτ. Πάντα όταν παίζεις με τον νταμπλούχο, υπάρχει διαφορετικό ειδικό βάρος».

Το πρόγραμμα

Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016

Δαϊς 18:00, ΑΣΕ Δούκα- Φίλιππος Βέροιας (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Νικολίτσας)

Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΠΑΟΚ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παρτεμιάν)

Νίκαιας 18:00, Άρης Νικαίας- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Κουτσός, Βέργος)

Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Σεριφάτο Αιγίου (Δελόγλου- Θεοδοσίου, Μεϊμαρίδης)

Καματερού 20:00, ΑΕΚ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (Τσάκωνας- Χασκής, Κυριακούλιας)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Πανελλήνιος (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ