ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πειθαρχικός έλεγχος για τα επεισόδια

Πειθαρχικός έλεγχος για τα επεισόδια
INTIME SPORTS

"Είχαμε σχεδιάσει έναν τελικό με βάση την έκθεση της αστυνομίας", τόνισε ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής σε δηλώσεις του στο Sport24 Radio 103,3.

Ο πρόεδρος, Κώστας Γκαντής, και ο ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας χειροσφαίρισης, Δημήτρης Σταυρακάκης, φιλοξενήθηκαν στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Replay" με τον Βαγγέλη Μπραουδάκη, μιλώντας για τον επεισοδιακό τελικό Κυπέλλου του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ. με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο κ. Γκαντής τόνισε:

Για τα επεισόδια: " Ακόμα δεν έχει παραδοθεί η έκθεση του παρατηρητή. Ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β. έχει στείλει τη δική του στην γενική γραμματεία αθλητισμού, ενώ περιμένουμε αυτήν της αστυνομίας. Όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν, θα συγκαλέσω ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να συζητήσουμε τί δεν πήγε καλά. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον αστυνομικό διευθυντή, αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζονται αυτές οι επικοινωνίες. Αυτός θα γράψει την άποψή του και εμείς θα πούμε τη δική μας που θα εκφραστεί από το συλλογικό όργανο. Εμείς είχαμε σχεδιάσει έναν τελικό με βάση την έκθεση της αστυνομίας, δηλαδή με 1000 οπαδούς από κάθε ομάδα, 1600 εισιτήρια για την ομοσπονδία και 500 προσκλήσεις. Υπήρχε έγγραφο της αστυνομίας που εγγυούνταν την ασφάλεια του αγώνα, ενώ και οι συσκέψεις παρουσία των δύο συλλόγων έγιναν σε πολύ φιλικό κλίμα".

Για το πώς έγιναν τα επεισόδια: "Οι ομάδες είτε δεν μπόρεσαν, είτε άφησαν ελεύθερο το κοινό τους. Σε αυτό είχαν παρεισφρήσει κάποιοι που δεν είναι φίλαθλοι του χάντμπολ, με σκοπό να διαλύσουν το παιχνίδι. Ωστόσο, το παιχνίδι τελείωσε και το γήπεδο δεν καταστράφηκε".

Για τις αντιδράσεις των ομάδων: " Δεν μου κάνει εντύπωση που ήταν περισσότεροι οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. Σε μία σύσκεψη που είχαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια, οι άνθρωποι του Π.Α.Ο.Κ. έλεγαν ότι δεν ξεκίνησαν από τους δικούς μας οπαδούς τα προβλήματα, ενώ αυτοί της Α.Ε.Κ. τόνιζαν ότι αν έφευγαν οι δικοί τους οπαδοί θα έπρεπε να φύγουν και των αντιπάλων".

Για τις σκέψεις του προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια: " Αυτό που θα κάνω εγώ είναι να δημοσιοποιήσω τα γεγονότα, όπως αυτά εκτυλίχθησαν. Θα υπάρχει πειθαρχικός έλεγχος και θα κινηθεί η διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος. Θα υπάρξει διάλογος και θα περιμένω το νέο αθλητικό νόμο για να δω τα όρια μέσα στα οποία θα μπορέσω να κινηθώ".

Λίγο αργότερα ο κ. Σταυρακάκης υπογράμμισε:

Για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών: " Κάποιοι έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα και φορτώνουν επεισόδια στο χάντμπολ, όπως αυτά που έγιναν την Παρασκευή στη Σταυρούπολη, ανάμεσα σε οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. και του Άρη, ή αυτά που έγιναν το Σάββατο στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές. Επίσης, ο κ. Κοντονής ασχολείται κυρίως με τη Super League, ενώ τις προάλλες έγιναν επεισόδια σε παιχνίδι παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ της Αναγέννησης Πετραλώνων και του Αιγάλεω".

Για την έκθεση της αστυνομίας: " Μιλώντας με υψηλόβαθμο στέλεχος του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, μου τόνισε ότι το σημαντικό ήταν ότι το παιχνίδι άρχισε και τελείωσε. Επίσης, υποστήριξε ότι η εκκένωση ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει τη δεδομένη στιγμή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έγινε αυτό που είχε συμβεί στη Λαμία, όταν η αστυνομία είχε βάλει μέσα στο κλειστό τους οπαδούς για να μην σπάσουν όλη την πόλη. Πάντως, η αστυνομία έδινε εγγυήσεις και για 1800 άτομα από κάθε ομάδα, όπως είχε αναφερθεί στην πρώτη σύσκεψη, για να καταλήξουμε στα 1000 στη δεύτερη. Ωστόσο, η σχεδίαση απέχει από την εφαρμογή. Αυτό που πήγε στραβά ήταν ότι έβαλαν τους οπαδούς της Α.Ε.Κ. με καθυστέρηση στο γήπεδο και από τότε ξεκίνησαν όλα, με συνολικά 20 φωτοβολίδες να εκτοξεύονται. Το θετικό είναι ότι επεισόδια σώμα με σώμα δεν έγιναν και θέλω να πως ότι αυτό που λέει ο κ. Πανούσης για μη παρουσία των αστυνομικών στο γήπεδο είναι όνειρο θερινής νυκτός. Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται αναφορά όλων των συμβάντων, ότι υπήρχαν στο γήπεδο 4100 οπαδοί, τις ανταλλαγές των φωτοβολίδων, την εκκένωση και τη συνέχιση του αγώνα. Είναι μία έκθεση συμβάντων και όχι αναφοράς ευθυνών".

Για τις υποσχέσεις των παραγόντων: " Το πρόβλημα μπορεί να το δημιουργήσει και ένας άνθρωπος. Από ότι φαίνεται οι ομάδες δεν μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο τους και μετά τα ρίχνουν στην αστυνομία, την ομοσπονδία και τον κ. Κοντονή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ