ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Δούκας στη Θεσσαλονίκη

Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Δούκας στη Θεσσαλονίκη

Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Δούκας στη Θεσσαλονίκη, σημαντικά παιχνίδια σε Αίγιο και Έδεσσα για την 3η αγωνιστική της Handball Premier. Αναλυτικά το πρόγραμμα και τι περιμένουμε από τις αναμετρήσεις.

Με τρία πολύ δυνατά παιχνίδια συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο (8-9/10/2016) η 3η αγωνιστική της Handball Premier.

ΠΑΟΚ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (18:00)

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στο "Σπίτι του Χάντμπολ" στη Μίκρα Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Δούκα. Πρόκειται για δύο από τις τρεις ομάδες (η άλλη είναι ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΝΙ) που έχουν έως τώρα το απόλυτο "δύο στα δύο". Πέρσι η ομάδα των εκπαιδευτηρίων νίκησε δύο φορές στο πρωτάθλημα και το Kύπελλο τον "Δικέφαλο", ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε με δυσκολία στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Handball Premier.

"Η ομάδα έχει δείξει από τα φιλικά κιόλας πως αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερη. Ο ένας μαθαίνει το παιχνίδι του άλλου και εμείς οι καινούργιοι προσαρμοστήκαμε γρήγορα στον τρόπο παιχνιδιού. Οπότε θεωρώ πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση εν όψει των τριών αυτών μεγάλων αναμετρήσεων. Σίγουρα το να παίρνεις θετικά αποτελέσματα από αυτά τα ματς είναι ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ για τη συνέχεια.

Τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα. Κάθε αγώνας θα παίξει τον ρόλο του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όμως είμαστε ακόμα στην αρχή. Θεωρώ πως τα περισσότερα θα κριθούν στα play off χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτά τα παιχνίδια δεν είναι σημαντικά", σχολίασε ο πίβοτ του ΠΑΟΚ Μάρκος Οικονόμου.

Από την πλευρά του Δούκα, ο πίβοτ, Ανδρέας Αραπακόπουλος, είπε: "Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, ωστόσο εάν έχουμε συνοχή σαν ομάδα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί φέτος και μέσα στην έδρα του είναι ακόμα πιο δυνατός όμως εμείς έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι οι καλές εμφανίσεις μας ανταμείβουν πάντα... κλειδί του αγώνα θα είναι η άμυνα στην οποία θα πρέπει να ρίξουμε μεγάλο βάρος.

Η επιστροφή του Μάριου Μωραϊτη στις προπονήσεις μας βοηθά να δέσουμε ακόμα περισσότερο σε αυτόν το τομέα και πιστεύω ότι εάν κρατήσουμε στην άμυνα και παράλληλα τρέξουμε στο παιχνίδι έχουμε πολλές πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι τόσο για εμάς όσο και για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι αυτό είναι κομβικό καθώς το αποτέλεσμα του θα μας δείξει που βρισκόμαστε αγωνιστικά". Στη διάθεση της δεν τέθηκαν οι τραυματίες Δημήτρη Τζηρά, Γιώργο Τόμπρο και Ούρο Ζιβούλοβιτς.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (18:00)

Στο κλειστό της Νέας Κίου, ο Διομήδης θα υποδεχθεί τον Αερωπό Έδεσσας, που ακόμα ψάχνει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας, δήλωσε: "Ο Αερωπός είναι μια πλήρης ομάδα με πολλούς ποιοτικούς αλλά και έμπειρους από A1 παίκτες, που σίγουρα θα έρθουν στην Κίο για το διπλό. Είμαστε σε καλό δρόμο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και τρόπου δουλειάς και η ομάδα δένεται κάθε μέρα ψυχολογικά αλλά και τακτικά. Πρόκειται για έναν αγώνα που πρέπει να βγάλουμε πολύ ενέργεια, χωρίς όμως καμιά στιγμή του αγώνα να χάσουμε το μυαλό μας. Η σταθερότητα της απόδοσής μας σε αυτό το ματς μπορεί να μας οδηγήσει σε μια νίκη, που βλέπω ότι οι αθλητές μου την θέλουν πολύ".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πηλαλίδης σχολίασε: "Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να περιορίσουμε τα λάθη των προηγούμενων αγώνων. Πηγαίνουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε. Δεν υπάρχει άγχος που δεν έχουμε ακόμα βαθμό. Ξέραμε ότι το πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος θα είναι δύσκολο. Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας".

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΑΕΚ (18:00)

Στο Αίγιο το ανεβασμένο Σεριφάτο αντιμετωπίσει την μαχητική ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη και μία ήττα και έχουν δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Ο προπονητής του Σεριφάτου, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, είπε: "Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Φαβορί είναι η ΑΕΚ. Η ψυχολογία μας ανέβηκε μετά την νίκη επί του Φοίβου Συκεών. Σίγουρα θα έχουμε λιγότερο άγχος από την πρεμιέρα κόντρα στην Πυλαία. Και οι δύο ομάδες θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Έχουμε όπλο την επίθεση και γενικά μας αρέσει σαν φιλοσοφία το επιθετικό παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η άμυνα είναι η... Αχίλλειος πτέρνα μας".

Από την πλευρά της «Ένωσης» ο τεχνικός, Κώστας Τούτσης, επεσήμανε: "Είναι επικίνδυνη ομάδα το Σεριφάτο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι".

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (18:30)

Στην Νέα Ιωνία, ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Άρη Νίκαιας, με τον πλέι μέικερ, Θόδωρο Γκέρτσο, να αναφέρει: "Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι είναι νεοφώτιστος ο Άρης, αλλά σίγουρα δεν θα παραδώσει τα όπλα. Αν δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα".

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (9/10, 18:30)

Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική με την αναμέτρηση του Πανελληνίου με τον Φοίβο στην Κυψέλη. Οι "Ολυμπιονίκες" προέρχονται από την νίκη επί της ΑΕΣΧ Πυλαίας, ενώ ο Φοίβος ακόμα δεν έχει βαθμούς.

Ο τεχνικός του Πανελληνίου, Γιώργος Ζαραβίνας, είπε: "Είναι ένα ντέρμπι. Ο Φοίβος θέλει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά από δύο ήττες, αλλά με καλές εμφανίσεις. Η νίκη μας στην ΑΕΣΧ Πυλαίας μας βοήθησε ψυχολογικά".

Ο Δημήτρης Πελεκίδης, προπονητής του Φοίβου, από την πλευρά του είπε: "Ο Πανελλήνιος είναι πολύ πειθαρχημένος αμυντικά και επιθετικά. Εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτό το ματς. Αμφίβολοι είναι ο Βότσης και ο ξένος δεξιόχειρας".

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Handball Premier (3η αγωνιστική)

ΔΚΓ Αιγίου 18:00, Σεριφάτο Αιγίου- ΑΕΚ (Καραπάνος- Χρόνης, Γαβριήλ)

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- ΑΣΕ Δούκα (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)

Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Αερωπός Έδεσσας (Βήτας- Σκλαβενίτης, Νικολίτσας)

Νέας Ιωνίας 18:30, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- Άρης Νίκαιας (Τσάμος- Φωκίτης, Μίγκας)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Handball Premier (3η αγωνιστική)

Πανελληνίου 18:30, Πανελλήνιος ΓΣ- Φοίβος Συκεών (Τσάκωνας- Κουτσός, Μπεμπέτσος)

*Σε όλα τα παιχνίδια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσου Δανήλου μετά από απόφαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ

Πηγή: handball.org.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ