ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ντέρμπι και στη Νέα Ιωνία

Ντέρμπι και στη Νέα Ιωνία

Με ντέρμπι ξεκινάει και η δεύτερη μέρα της 1ης αγωνιστικής της Handball Premier με το ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ θα φιλοξενεί τον Διομήδη Άργους στην Νέα Ιωνία στις 18:00. Ακολουθούν και τα παιχνίδια Φίλιππος Βέροιας- Φοίβος Συκεών και ΧΑΝΘ- Αρχέλαος Κατερίνης.

Μετά το ντέρμπι της πρώτης ημέρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Νέα Ιωνία για τον αγώνα του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ και του Διομήδη Άργους να έρχονται αντιμέτωποι σε ένα τεστ υψηλού επιπέδου.

Ο Γιώργος Παπακυπριανός το αστέρι του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, καθώς είχε αγωνιστεί στον Διομήδη τις σεζόν 2005-2006 και 2008-2009, κερδίζοντας την δεύτερη χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος με 213 γκολ.

«Έχουμε φρεσκάδα»

Ο τεχνικός του ΙΕΞ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Παναγιώτης Ιατρούδης, είπε: «Παρά τα μελανά σημεία της διάλυσης του Ιωνικού ΝΦ και της Αναγέννησης Βύρωνα, τα αντανακλαστικά της ΟΧΕ βοήθησαν ώστε δύο επίσης ιστορικά σωματεία ο Αρχέλαος και ο Πανελλήνιος να παίξουν στην μεγάλη κατηγορία. Έχω την αίσθηση ότι μετά από αρκετά χρόνια θα δούμε να ένα πρωτάθλημα καλύτερου του περσινού. Βλέπουμε νέα πρόσωπα, παράγοντες, αθλητές, να θέλουν να επενδύσουν σε όραμα και σε συναίσθημα για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι. Ο Διομήδης κάνει πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια, εμείς έχουμε την φρεσκάδα και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Το γήπεδο είναι μικρό για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, όμως οι κ.κ. Ξυνής και Πουρνάρας έχουν φροντίσει ώστε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας να μεταδίδονται σε live streaming, ενώ υπάρχει η σκέψη και για την μεταφορά μας σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο για κάποια παιχνίδια».

«Φαβορί ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ»

Ο προπονητής των «Λύκων» Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αγώνα που θα πάμε χωρίς άγχος. Η φετινή δυναμική του ΔΙΚΕΑ σε συνδυασμό με τις δικές μας απουσίες και την αλλαγή του ρόστερ τον καθιστούν το φαβορί του αγώνα. Από την άλλη είμαστε μια ομάδα που προπονούμαστε επίμονα για να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε περίπτωση. Για να έχουμε τύχη όμως αύριο, θα πρέπει να απελευθερώσουμε πολύ ενέργεια, να έχουμε συγκέντρωση και να "εγκαταστήσουμε" για μια σημαντική περίοδο του αγώνα το δικό μας πνεύμα και τρόπο ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάει αυτός ο μακρύς δρόμος της περιπέτειας του πρωταθλήματος και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές, προπονητές παράγοντες, διαιτητές και delegates να έχουν υγεία και ευημερία, προκειμένου να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά το άθλημα μας μέσα από αυτή τη σεζόν».

Το παρελθόν των δύο ομάδων:

2014-2015 (Α1 Ανδρών) ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- Διομήδης 22-22
2014-2015 (Α1 Ανδρών) Διομήδης- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ 26-19

Στο Λουτράκι τώρα ο Ποσειδώνας Λουτρακίου υποδέχεται τον Αερωπό Έδδεσας, ενώ στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η ''μακεδονική μάχη" με την ΧΑΝΘ να υποδέχεται τον Αρχέλαο Κατερίνης.

Τετάρτη 23/9/2015

Δαϊς 18:00, ΑΣΕ Δούκα- Πανελλήνιος (Τσάμος- Φωκίτης, Κυριακούλιας)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου- Αερωπός Έδεσσας (Τσάκωνας- Ανταλής, Τσάμος)
Νέας Ιωνίας 18:30 (νέα ώρα), ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- Διομήδης Άργους (Τόλιος- Χρόνης, Γαβριήλ)
Φιλίππειο 19:00, Φίλιππος Βέροιας- Φοίβος Συκεών (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
ΧΑΝΘ 20:00, ΧΑΝΘ- Αρχέλαος Κατερίνης (Νάσκος- Χαρίτσος, Μεϊμαρίδης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ