ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ντέρμπι ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ στην Νέα Ιωνία

Ντέρμπι ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ στην Νέα Ιωνία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ντέρμπι ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ στην Νέα Ιωνία, μεγάλα ματς σε Βέροια και Αίγιο για την 13η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ των ανδρών.

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Handball Premier αυτό το Σάββατο με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής. Από τα έξι παιχνίδια του προγράμματος, ξεχωρίζουν χωρίς αμφιβολία οι αναμετρήσεις ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ, Φίλιππος Βέροιας- ΑΣΕ Δούκα και Σεριφάτο Αιγίου- Φοίβος Συκεών.

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ

Στο Αίγιο θα διεξαχθεί κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία, αφού το Σεριφάτο (8η θέση, 7 πόντοι) θα υποδεχθεί τον Φοίβο Συκεών (9η θέση, 6 πόντοι). Η ομάδα του Αιγίου στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει με 27-20 στη Θεσσαλονίκη που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον Σπύρο Μπαλωμένο, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση στο παιχνίδι με την ΑΕΣΧ Πυλαίας και θα απουσιάσει για δύο εβδομάδες.

Από την άλλη ο Φοίβος εκτός έδρας έχει πάρει μόλις τρεις βαθμούς σε έξι παιχνίδια, ενώ θα έχει και τρεις απώλειες, αφού έμειναν στη Θεσσαλονίκη οι Μέτσης, Λιάπης, Πάτσιας. «Είμαστε δύο ομάδες με τον ίδιο στόχο. Λόγω έδρας το Σεριφάτο έχει πλεονέκτημα. Θα έχουμε απουσίες, αλλά παρά τις δυσκολίες κατεβαίνουμε για την νίκη», σχολίασε ο προπονητής του Φοίβου Δημήτρης Πελεκίδης.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ

Στη Βέροια ο Φίλιππος για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική θα παίξει ένα ντέρμπι εντός έδρας μετά από αυτό κόντρα στον Πανελλήνιο, αλλά σίγουρα θα είναι αρκετά δυσκολότερο. Ο Δούκας βάσει βαθμολογίας και εικόνας είναι το φαβορί, αλλά οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ψάχνουν τους βαθμούς, ώστε να έχουν ελπίδες για την τετράδα.

Ο Φίλιππος μεσοβδόμαδα ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκου Μάντζου ως τεχνικού συντονιστή με αυξημένες αρμοδιότητες, ενώ αγωνιστικά θα απουσιάσει ο τραυματίας Κωστακίδης. Ο διεθνής εξτρέμ του ΑΣΕ Δούκα, Γαρύφαλλος Μπάγιος είπε: «Ας μην γελιόμαστε, η άμυνα μας είναι αυτή που μας έχει δώσει σημαντικές νίκες τη φετινή χρονιά και πιστεύω ότι εάν δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και σε αυτό το παιχνίδι, παραμείνουμε προσηλωμένοι στον αμυντικό τομέα και έχουμε ομαδικό πνεύμα και σωστές επιλογές τότε πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Ξέρουμε ότι ο Φίλιππος μέσα στην έδρα του είναι πολύ δυνατός για αυτό και δεν θα πρέπει να υπάρξουν διαστήματα χαλάρωσης».

ΠΑΟΚ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ο «δικέφαλος» του Βορρά μετά από τις 10 Δεκεμβρίου 2016 (κόντρα στον Φοίβο) θα αγωνιστεί στην έδρα του, υποδεχόμενος τον Αερωπό Έδεσσας. Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ θα επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο αρχηγός Θόδωρος Πετρίδης. Ο Αερωπός από την άλλη πλευρά θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, ωστόσο είναι το αουτσάιντερ κόντρα στον δεύτερο της βαθμολογίας.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Στο κλειστό της Νέας Κίου ο Διομήδης Άργους θα ψάξει την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει καταφέρει να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις ήττες στην αρχή της χρονιάς. Ο Άρης δείχνει πάντα μαχητικό πρόσωπο, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό στην κατηγορία.

Ο παίκτης του Διομήδη Ευγένης Τουνγκελίδης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε δυναμικά τον δεύτερο γύρο παίρνοντας διπλό μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Το Σάββατο υποδεχόμαστε τον Άρη Νίκαιας ,μια ανταγωνιστική ομάδα με πολύ ενέργεια και πάθος. Θέλουμε πολύ τους 2 βαθμούς και είμαστε έτοιμοι να τους αποκτήσουμε».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ

Στην Κυψέλη, η έκπληξη της χρονιάς Πανελλήνιος θα φιλοξενήσει την ΑΕΣΧ Πυλαίας. Οι «Ολυμπιονίκες» στάθηκαν… όρθιοι στη Βέροια, παίρνοντας τον βαθμό από τον Φίλιππο στο φινάλε και έτσι παρέμειναν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη η ΑΕΣΧ Πυλαίας παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, δείχνοντας καλό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά της λείπουν οι βαθμοί εκτός έδρας, αφού έχει μόλις μία νίκη και πέντε ήττες.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΕΚ

Το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία με τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι είναι στην πρώτη θέση (22 πόντοι) με διαφορά τριών πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ έπεσε στην 4η (17 πόντοι), αφού προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες εντός έδρας. Η «Ένωση» έχει καλή παράδοση φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ η ομάδα της Νέας Ιωνίας έχει τον ίδιο απολογισμό εντός έδρας!

Οι ομάδες έχουν προβλήματα τραυματισμών με τους Αλέξη Αλβανό και Παναγιώτη Νικολαΐδη να ταλαιπωρούνται από διαστρέμματα. Πάντως το θετικό για την «Ένωση» είναι ότι θα επιστρέφουν Άντρεγιτς, Συγγάρης, ενώ και ο Γεωργιάδης είναι καλύτερα.

Ο τερματοφύλακας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Κώστας Τσιλιμπάρης σχολίασε: «Είναι ένα ματς το οποίο έχει κομβική σημασία και για τις δύο ομάδες. Αν κερδίσουμε θα συνεχίσουμε να έχουμε μια διαφορά ασφαλείας, η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με ηρεμία. Σίγουρα η ΑΕΚ θα είναι δύσκολος αντίπαλος γιατί μετά το ατυχές αποτέλεσμα με τον Διομήδη θέλει να κερδίσει για να μην χάσει επαφή με την κορυφή. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι, όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις μας μέσα στη σεζόν. Θέλω να πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους δύο βαθμούς».

Από την πλευρά του ο αριστερός ίντερ της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαΐδης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε με το… αριστερό τη χρονιά. Μας ήρθε… κατακούτελα αυτή η ήττα από τον Διομήδη. Αύριο θα τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε ότι αντίπαλος είναι πολύ καλός και συγκροτημένος. Θέλουμε τη νίκη για να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις». Για τις εντός έδρας ήττες της ΑΕΚ είπε: «Ίσως δεν έχουμε αισθανθεί έδρα μας το κλειστό του Καματερού. Ίσως πάλι να συσπειρωνόμαστε περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια, ελπίζω αυτό να συμβεί και αύριο».

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Handball Premier (13η αγωνιστική):

ΔΚΓ Αιγίου 18:00, Σεριφάτο Αιγίου- Φοίβος Συκεών (Τσάκωνας- Τόλιος, Νικολάου)

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Αερωπός Έδεσσας (Δελόγλου- Θεοδοσίου, Παρτεμιάν)

ΚΓ Πανελληνίου 18:00, Πανελλήνιος ΓΣ- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Τσάμος- Φωκίτης, Μίγκας)

Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Άρης Νίκαιας (Καραπάνος- Αβράμης, Νικολίτσας)

Φιλιππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΑΣΕ Δούκα (Μπέτμαν- Χασκής, Μεϊμαρίδης)

Νέας Ιωνίας 18:30, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΕΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Αντωνόπουλος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ