ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ντέρμπι από τα παλιά στην Κυψέλη

Ντέρμπι από τα παλιά στην Κυψέλη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ντέρμπι από τα παλιά στην Κυψέλη, μεγάλα ματς σε Νίκαια και Συκιές στο φινάλε του Α' γύρου στην Α1 χάντμπολ ανδρών.

Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο Α’ γύρος της Handball Premier με την διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής. Εκτός από το ντέρμπι «δικεφάλων» της Κυριακής, το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι που δεσπόζει στο πρόγραμμα είναι το Πανελλήνιος- Δούκας, λόγω ιστορικότητας, βαθμολογίας και αγωνιστικής παρουσίας των δύο ομάδων.

Πιο αναλυτικά:

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (17/12, 18:00)

Κομβικό παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Νίκαια με τον Άρη να φιλοξενεί τον Αερωπό. Βαθμολογικά το παιχνίδι είναι ντέρμπι ουραγών, αφού και οι δύο βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Άρης ακόμα δεν έχει βαθμό και θα προσπαθήσει, όχι μόνο να κάνει… σεφτέ, αλλά και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της παραμονής. Η ομάδα της Έδεσσας από την άλλη πλευρά για να ξεμπλέξει από περιπέτειες επιβάλλεται να φύγει με το «διπλό», αλλιώς θα δυσκολευτεί αρκετά να ανακάμψει.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Γιάννης Πηλαλίδης σχολίασε: «Αν θέλουμε να φύγουμε από την ζώνη του υποβιβασμού πρέπει να κερδίσουμε. Είναι ένα ντέρμπι. Αν χάσουμε θα βάλουμε τον εαυτό μας σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Έχουμε επανέλθει στο αγωνιστικό κομμάτι και πιστεύω ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην βαθμολογία. Πρέπει τελειώνοντας τον Α΄ γύρο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να συνεχίσουμε. Χρειάζεται επιτακτικά μία μεταγραφική κίνηση τον Ιανουάριο. Ο στόχος της ομάδας εξαρχής ήταν να βρίσκεται κοντά στην 7η θέση που κατακτήσαμε πέρσι και αυτό μπορεί να συμβεί στον Β΄ γύρο με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (17/12, 18:00)

Στη Θεσσαλονίκη η μαχητική ομάδα της Πυλαίας θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο της Handball Premier, ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας είναι το μεγάλο φαβορί. Μάλιστα ακόμα και με ισοπαλία (υπερτερεί στην ισοβαθμία με ΑΕΚ) κατακτά τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (17/12, 18:00)

Στις Συκιές ο Φοίβος θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Διομήδη που έχει εντυπωσιακή παράδοση με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Οι «Λύκοι» βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού «τρέχουν» νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, αλλά και ο Φοίβος προέρχεται από καλές εμφανίσεις και 3 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια που έχει δώσει. Για τους γηπεδούχους αμφίβολος είναι ο Βότσης που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Ματσού έχει έναν μικροτραυματισμό.

«Πέφτει η αυλαία του Α΄ γύρου. Ο Διομήδης μπορεί να έχει αποδυναμωθεί, κάνει όμως πρωταθλητισμό και έχει προβάδισμα για αύριο. Εμείς το τελευταίο διάστημα δείχνουμε πολύ καλό πρόσωπο. Περιμένω ένα κλειστό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες», σχολίασε ο Δημήτρης Πελεκίδης τεχνικός του Φοίβου, ενώ από την πλευρά του Διομήδη ο τερματοφύλακας Λούκα Ράντοβιτς δήλωσε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι ταχύτατη και κάνει πολλά σουτ. Είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο της Handball Premier και σίγουρα θα θέλαμε να πάμε στο διάλειμμα των γιορτών με μια ακόμη νίκη. Βέβαια το ίδιο θέλει και ο αντίπαλος, γι’ αυτό πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και πάθος, στο οποίο θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για τον αυριανό αγώνα. Θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο, μετά από το κακό ξεκίνημά του, με την 6η συνεχόμενη νίκη μας».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (17/12, 18:00)

Στη Βέροια, ο Φίλιππος θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ και να πλησιάσει στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα του Αιγίου έχει υποστεί έξι σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας «κολλήσει» στους έξι πόντους. Το θετικό για το Σεριφάτο είναι η επιστροφή του Σέρβου, Στόσιτς, στην αποστολή.

Ο αρχηγός του Φιλίππου, Σταύρος Παπαδόπουλος, είπε: «Θέλουμε να κλείσουμε θετικά τον πρώτο γύρο. Η νίκη εξαρτάται καθαρά από την απόδοση μας. Σίγουρα η συγκομιδή μας δεν είναι η καλύτερη, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά στην πρώτη τετράδα. Με τις απαραίτητες ενέργειες πιστεύω η ομάδα θα κάνει σερί νικών στον Β' γύρο και θα ανέβει βαθμολογικά».

Ο πλέι μέικερ του Σεριφάτου, Δημήτρης Στούμπης, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμαστε από κακές εμφανίσεις και μία σειρά από ήττες. Τον πρώτο λόγο το έχει ο Φίλιππος. Είναι ο νταμπλούχος Ελλάδος και παίζει στην έδρα του. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (17/12, 19:30)

Μεγάλο ντέρμπι από τα παλιά στην Κυψέλη με τον Πανελλήνιο να υποδέχεται τον Δούκα. Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια (περίοδος 2009-2010) οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν, όντας και οι δύο μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά μόλις δύο βαθμών (4ος ο Δούκας με 14, 6ος ο Πανελλήνιος με 12).

Παράλληλα στο γήπεδο θα… παραταχθούν 15 τρόπαια, αφού Πανελλήνιος (5 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα) και Δούκας (3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα) είναι από τις ιστορικότερες και πιο πετυχημένες ομάδες διαχρονικά του ελληνικού χάντμπολ.

Αήττητος επτά χρόνια ο Δούκας

Οι «Ολυμπιονίκες» διατηρούν τα ηνία στην παράδοση, παρά το γεγονός ότι πέρασαν αγωνιστικά πολύ δύσκολα χρόνια. Υπερτερούν με 11 νίκες, έναντι 7 του Δούκα σε σύνολο 19 αγώνων (μία ισοπαλία) στην Κυψέλη. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» από την άλλη… τρέχει αήττητο σερί έξι αγώνων (5 νίκες- 1 ισοπαλία) εδώ και μία οκταετία. Τελευταία νίκη του Πανελληνίου ήταν στις 17/1/2009 με 30-26 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο τερματοφύλακας του Πανελληνίου, Μάριος Τζανακάκης, είπε: «Το αυριανό ματς το περιμένω κλειστό γιατί παίζουν δύο από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Θα κριθεί στην αποφασιστικότητα και στο ποιος θα καταφέρει να βάλει περισσότερα γκολ στην κόντρα. Αν κερδίσουμε θα ανέβουμε επίπεδο και ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας αναφορικά με την πρώτη τετράδα. Είναι ένα παιχνίδι που μετά από χρόνια είναι κοντά οι δύο ομάδες και είναι θετικό ότι επενδύουν στα νέα παιδιά, έχοντας χαμηλό μέσο όσο ηλικίας».

Από την πλευρά του ο πίβοτ του Δούκα, Άνδρεας Αραπακόπουλος, σχολίασε: «Σίγουρα παίζουμε σε μία δυνατή έδρα. Πολλές ομάδες έχουν χάσει βαθμούς στην Κυψέλη. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες. Αν βγάλουμε στο παιχνίδι μας την άμυνα που ξέρουμε θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στις ομάδες, είναι ιστορικές και παίζουν γρήγορο χάντμπολ».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Handball Premier (11η αγωνιστική)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Αερωπός Έδεσσας (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κυριακούλιας)

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (Πατιός- Τσιάνας, Παρτεμιάν)

Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Διομήδης Άργους (Τόλιος- Στεφανίδης, Μεϊμαρίδης)

Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Σεριφάτο Αιγίου (Τζαφερόπουλος- Καζαντζίδης, Ζέρβας)

Πανελληνίου 19:30, Πανελλήνιος- ΑΣΕ Δούκα (Τσάκωνας- Χασκής, Μπεμπέτσος)

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Καματερού 14:15, ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Χασκής, Μίγκας) -κεκλεισμένων-

Βαθμολογία (σε 10 ματς)

Ομάδα Βαθμοί Γκολ

1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ 18 266-226

2. ΑΕΚ 17 286-252

3. ΠΑΟΚ 15 283-224

4. ΑΣΕ Δούκα 14 231-220

----------------------------------------

5. Διομήδης Άργους 14 257-225

6. Πανελλήνιος 12 220-215

7. Φίλιππος Βέροιας 9 242-236

8. Σεριφάτο Αιγίου 6 264-289

9. Φοίβος Συκεών 6 217-241

10. ΑΕΣΧ Πυλαίας 5 233-298

-----------------------------------------

11. Αερωπός Έδεσσας 4 258-267

12. Αρης Νίκαιας 0 233-277

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ